Mjällbys elitlicens i fara?

Mjällby AIF kommer att göra en storförlust 2012 och klubben måste spara ett par miljoner kronor i år. Jörgen Martinsson som är klubbchef menar att Mjällby inte kan räkna med att spela i allsvenskan för evigt.

Mjällby gick 2012 med miljonförlust och frågan är om man nu riskerar sin elitlicens för säsongen 2014. För att få spela i allsvenskan och superettan krävs att klubbarna har ett eget kapital.

AS_notiser_2013Jörgen Martinsson, Mjällbys klubbdirektör, anser att man har ekonomin under kontroll och att elitlicensen inte ska vara i fara trots ett tufft läge.
Vi är en av de minsta klubbarna i allsvenskan och de yttre förutsättningarna är sämre hos oss än hos de större klubbarna. Vi har ett mindre publikunderlag och mindre och färre företag som stöttar oss. Det är ett ständigt slit och varje år som vi spelar i allsvenskan tycker jag är en seger för Mjällby AIF. Den som tror att allsvenskt spel är ett normaltillstånd för Mjällby AIF är antingen väldigt naiv eller väldigt okunnig, säger han till sr.se

Han menar att den ekonomiska krisen runtom i världen påverkar även fotbollsklubben.
Det är bara att se sig omkring hur det ser ut just nu. Vi speglar en del av den verkligheten.

Underskottet beror bland annat på att klubben hade räknat med ytterligare en halv miljon kronor i publikintäkter och att det köpts spelare som man inte hade räknat med från början.

Vad som ska sparas in på under året kommer att presenteras på årsmötet nu i februari. Men Jörgen Martinsson hoppas slippa göra besparingar på spelare.
Jag är helt övertygad om att vi kommer att ha en slagkraftig A-trupp när Svenska cupen sätter igång i början på mars och när sedan allsvenskan startar i början av april, och vi kommer att fortsätta satsa på vår talangutveckling. Jag är inte orolig för det fotbollsmässiga, avslutar Jörgen Martinsson.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*