En helomvändning när det gäller Mahlangu

Det var inte länge sedan vi här på AOH skrev om att May Mahlangu var på väg bort. Nu verkar det tydligen vara helt tyst runt May och det ser ut som att han stannar, åtminstone fram till sommaren.

Foto: Bjarki Tordarson

Det är en total helomvändning i intresset runt Mahlangu. Det har inte kommit in ett enda bud för tillfället och nu säger Jesper Jansson att sydafrikanen blir kvar.

Intresset kring Mahlangu är helt enkelt inte tillräckligt stort och det är med förvåning sportchefen Jesper Jansson reflekterar över det svaga intresset under transferfönstret.
En affär har aldrig varit nära med en spelare som för bara lite drygt ett år sedan rankades som en av allsvenskans bästa.

Nej, det finns ingen som lagt ett bud på May. Det är klart att det förvånar; han var ändå tidigare allsvenskans bäste spelare, säger Jesper Jansson till FotbollDirekt.se.
Men han är vår spelare och vi räknar med honom nu eftersom det knappt finns några länder som har öppna transferfönster längre. Han kommer att resa med oss på vårt kommande utlandsläger.

***

Personligen är jag helnöjd. HIF får ett mycket bra och starkt mittfält, åtminstone fram till sommaren. Sedan vet vi ju inte vad som händer, varken med May eller någon annan.

***

Nu får Helsingborg behålla en spelare som kan göra stor skillnad. Hittar han tillbaka till samma form som gav honom genombrottet under HIF:s guldår så finns här ett stort sparkapital för ex-mästarna – något som sportchefen också ser framför sig:

May kan mycket bättre än hade visade i år och har mycket mer i sig. Vi får trots allt behålla en mycket bra spelare och blir sportsligt ännu starkare, säger Jesper Jansson.

May Mahlangu har tidigare ryktats vara aktuell för bland annat turkiska Genclebirgli, franska Valenciennes och efter genombrottsåret tyska storklubben Schalke 04.

bbl_fredrik_ymer

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*