Mjällby-HIF

201004 Mjällbys Jesper Löfgren får ett gult kort under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Mjällby och Helsingborg den 4 oktober 2020 i Hällevik. Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN / COP 214 / MH0013

Stort poängbehov och på väg mot en viktig trepoängare. Men det vill sig inte riktigt för vårt HIF som fick inkassera en nya förlust. Dessutom utan en tränare som åter förpassats till läktaren…

Ett HIF i stort behov av poäng besökte Strandvallen för att möta Mjällby denna Söndagseftermiddag. Man gjorde det med Mix Diskerud och Anders Lindegaard tillbaka i Startelvan.

HIF började matchen med ett spelövertag och momentum. Man hade en stor spelbredd och försökte gång på hitta in genom kanterna med hjälp av spelmotorer såsom Armin Gigovic och Rasmus Jönsson. Efter ett par minuter skulle Mjällby dock hitta tillbaka in matchen genom ett par frisparkar och inkast högt upp i planen. I den 11:e spelminuten skulle ett inåtskruvat inlägg från Moses Ogbu ute på vänsterkanten leta sig hela vägen in mål efter ett smärre passivt Helsingborgs försvar.

HIF skulle dock ta över spelet igen med sitt 3-5-2 som gav laget en stor bredd och speldominans. Kanterna skulle återigen visa sig vara vägen framåt och Rasmus Jönsson skulle med ett lågt inlägg hitta in till Brandur Hendriksson som med ett resolut avslut göra 1-1 vackert. Spelövertaget fortsatte men utan ledning, utan i halvtid var ställningen fortsatt 1-1.

Tidigt i den andra halvleken fortsatte HIF på den inslagna vägen och fortsatte att leda på poäng i form av spelövertag. En hög utspark från Mjällbymålvakten nådde Kebba Ceesay högst på, en nick som Anthony Van Den Hurk snabbt och klipskt uppfattade mellan ett brett Mjällbyförsvar och fick friläge, ett friläge som han förvaltade på bästa sätt med ett fint placerat avslut i nedre hörnet. 2-1 i 50:e spelminuten.

201004 Helsingborgs spelare jublar efter Brandur Olsens 1-1 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Mjällby och Helsingborg den 4 oktober 2020 i Hällevik.
Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN / COP 214 / MH0013

Mjällby skulle efterhand som matchen gick leta sig tillbaka in i matchen med mer och mer boll. En passning fram till Besar Sabovic som var lite väl för ledig utanför boxen, vände om och avslutade med touch på Martin Olsson i försvaret, ett avslut som studsade fram in i mål. 2-2 när uret stod på 71.

HIF ville mer och tryckte på mot Mjällby målet och skapade också en hel del, bland annat en frispark från Max Svensson som skruvade sig påväg mot bortre innan en hand från Mjällbymålvakten var där, innan en nick i stolpen på efterböljande våg är väl det som etsar sig fast på näthinnan. Tyvärr för HIF:s del fick Mjällby en minst sagt kontroversiell frispark djupt ner på egen planhalva, bollen letade sig fram till Mamudo Moro som spelade in bollen till David Löfquist som med en kraftfull nick borrade in 3-2 till Mjällby på tilläggstid.

Surt och dystert för ett HIF som är alltmer fast i bottenstriden.

 

Matchbetyg:

 • Anders Lindegaard: 1. Verkade helt bedövad och stel. Kunde nog räddat minst ett av målen idag.
 • Mix Diskerud: 2. Var Godkänd idag. Väldigt viktigt i speluppbyggnad precis som vanligt.
 • Kebba Ceesay: 3. Duktig. Som vanligt stark i huvudspelet.
 • Martin Olsson: 1. Underkänd idag. Inte den Martin vi vant oss vid.
 • Joseph Ceesay: 2. Ganska frisk på sin kant. Ser lite loj ut ibland och skulle gjort det bättre i omställningslägen.
 • Adam Eriksson: 2. Stabil och bra. Precis som vanligt, bra men inget mer. Påväg mot en trea.
 • Brandur Hendriksson: 3. Börjar hitta hem mer och mer på mitten. Produktiv. Synd att han behövde gå ut så tidigt.
 • Armin Gigovic: 4. HIF:s bäste spelare. Bidrar med mycket på mitten. Lösningar för försvaret. Hittar långa passningar ut på kanten med mera.
 • Rasmus Jönsson: 1. Tyvärr Rasmus. Du är alldeles för vek ibland. Tappade boll ofta. Ibland viktig där framme men det håller inte helt idag.
 • Anthony Van Den Hurk: 2. Svår att betygsätta. Kom väl inte riktigt loss helt utan var ofta markerad. Snyggt avslut på 1-2 dock.
 • Alhaji Gero: 2. Gjorde det helt okej. Viktig och tung i targetspelet och glimrar till ibland.
 • Andreas Landgren: 2. Kommer in och gör det väl godkänt men inte mycket mer. Andreas har spelat bättre.
 • Alex Timossi, Mohammed Abubakari, Max Svensson: Spelade för kort tid för betyg.

Vi noterar även att HIFs tränare, Olof Mellberg, åter fick syna det röda kortet efter en diskussion med domaren. Detta sänder kanske inte de bästa signalerna för ett stukat lag som verkligen behöver att stöttningen de kan få – inte minst från den tränare som är satt att styra laget…

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*