Inför Mjällby-HIF med Adil Kizil “Trots förlusten senast känner vi ett gott självförtroende”

200224 Chefsscout Adil Kizil under en träning med Helsingborg under ett träningsläger den 24 februari 2020 i Ayia Napa. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92455

En oförtjänt 1-0-förlust hemma mot Östersund i förra omgången gav sur eftersmak, och innebär att HIF återigen befinner sig på den fruktade kvalplatsen. Tabelläget är dock väldigt tajt i botten, så alla chanser finns fortfarande för Helsingborg att klättra och säkra kontraktet. Idag är det Mjällby AIF som står för motståndet när HIF reser till Strandvallen, och vi tog ett snack med Adil Kizil inför matchen.

Sur förlust senast trots ett stort spelövertag. Vad var det som gjorde att ni förlorade den matchen?

Det som gjorde att vi förlorade var att vi inte satte våra chanser helt enkelt. Vi släppte till alldeles för enkelt vid deras mål, men framförallt var det som sagt att vi inte satte våra chanser som gjorde att vi förlorade. Vi hade ett stort spelövertag och kom till många bra chanser, men gör inte mål på dem. Konsekvent blir det att så länge det står 0-0 känner Östersund att de är kvar i matchen, och då kan det lätt bli som det blev.

Överlag verkar ni mycket vassare framför mål när ni inte är spelförande, jämfört med när ni dominerar matcher. Varför blir det så tror ni?

Det är svårt att säga att det är på grund av det. Självklart är det så att när man kontrar så får man en annan typ av lägen jämfört med matcher då man dominerar, men mot just Östersund hade vi så pass många bra lägen att vi bara måste göra mål. Så är det bara.

Vad är era tankar om Mjällby den senaste tiden, samt matchen idag?

Mjällby är en nykomling som har presterat bra över hela säsongen egentligen. De spelar bra fotboll samtidigt som de är både defensivt och fysiskt starka. Det är en tuff motståndare som väntar, och som det varit i Allsvenskan i år så kan verkligen alla slå alla. Trots förlusten senast känner vi ett gott självförtroende, bland annat då vi har ett antal starka prestationer bakom oss, så det ska bli spännande att se hur det går!

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*