Min syn på…

…cirkus HIF och Finnbogasson soppan.

Satt i en bil hela kvällen igår så jag hade svårt att följa utvecklingen i denna cirkus och köra samtidigt, det blev många oplanerade pauser längs med vägen för att försöka hålla mig uppdaterad.

Har nu Lokeren skickat ett kontrakt till HIF den 15/8 för underskrift och retur den 15/8 som HD idag uppger och HIF har gjort så inom den stipulerade tidsramen. säger en Dansk bolagsjurist jag känner som jobbar i Bryssel att HIF bör ha ett solklart fall av kontraktsbrott från Lokerens sida. Då bör HIF tveklöst ta det vidare och stämma Lokeren på allt vad de har och gärna lite till.

Men det hjälper ju inte den situation HIF sitter i idag, toppmatch som kan avgöra fortsatt toppstrid i Allsvenskan imorgon och sedan ett livsviktigt CL kval mot Celtic nästa vecka.

Heerenvenns bud måste verkligen ha kommit 5 över 12 i onsdags, för annars hade ju Lokeren inte skickat upp kontraktsförslaget till HIF samma morgon? Eller för den delen Finnbogasson skrivit under sitt personliga kontrakt med HIF efter matchen i Söndags om där fanns andra bud?

Finnbogasson själv bränner snabbt sina broar till HIF, dess supportrar och klubben som gav honom möjlighet att komma dit han är idag på ett ganska osmakligt vis genom sitt Tweet till Lasse Nilsson i IFE.

Det är illa Alfred att pissa på klubben som gav dig chansen och supportrarna som stöttade dig även när det gick motigt spelmässigt, från tiden du anslöt till HIF tills för 3 veckor sedan ungefär. En ursäkt hade varit på sin plats Alfred!

Raketforskare och nobelpristagare har sällan börjat sin bana som fotbollsspelare, ett omklädningsrum för fotbollsspelare är ju aldrig samma ställe som den lokala Mensa klubben sammanträder i.

Att få in någon som funkar direkt till matchen mot IFE och Celtic hemma kan vi nog glömma, som extra salt i såren så har vi i skrivande stund bara en spelduglig mittback. Dags för ett samtal över sundet? Där finns ju en mittback som kan gå in och leverera direkt.

Men kom ihåg, det är i motvind som draken lyfter och det är därför jag tror att HIF kommer starkare ur den här soppan. Finnbogasson är historia nu, hoppas för hans egen skull att han inte behöver lika lång startsträcka i Heerenveen som han behövde i HIF för så stort tålamod finns det inte i Holland.

5 kommentarer

  1. Men exakt så ska HIF självklart gå vidare med fallet även om de får skylla sig själva genom att vara otroligt tafatta i förhandlingarna. Detta hade kunnat bli klart väldigt mycket fortare/tidigare. Det är oss supportrar som det är synd om. Personligen känns det som JJ spottat mig i ansiktet.

    Accam permanent och Bedoya på korttidskontrakt ska bli intressant men Alfie va ju i laget och fungerade/levererade, det är guld värt i HIFs situation men det lät man glida ur fingrarna. Som nämns i artikeln vill jag också ha Peter Larsson tillbaka men jag är rädd att snålheten är starkare än viljan att vinna.

  2. Han må ha levererat mål i början men inte förrän nu i Slaskmatcherna visade han att han kan slå en enkel 5-metersbredsidepass till rätt gubbe också, wså inte konstigt HIF-ledningen väntade och dessutom har man hela tiden sagt att man vill inte riskera klubbens finanser utan inväntar framgång i 3:dje kvalrundan till Europa och där är vi nu men frågan är om vi någonsin får reda på hela historien bakom denna soppa som onekligen ger sig ifrån en viss stank av g:a torkad fisk från Islandstrakten…

    Men om det är som HD skrev (och som Stefan återger) borde ju HIF ha ett trumfkort i form av spelarlicensen för den hade inte någon annan klubb frågat om enligt Jesper (läst på HD tror jag) – ang. Alfreds ev “pissande” har man sett värre saker och läser man Twittrandet mellan han & Lasse är det inte direkt så att Alferd säljer in sig likt en El Kabir gjorde för MFF utan mer som vilken spelare som helst som lämnar en klubb efter en tid…

    Och vi snackar inte heller en spelare som i stil med Ola Nilsson, Urban Stoltz eller Mikael Ragvald som verkligen spelade en låång tid i klubben och där ett sådant uttalande enligt mig vekligen kännts som en piss så att säga – nu är det mest mittbacksfrågan som spökar inför i morgon så hoppas, hoppas att Atta håller för annars är risken att vi inte visar lillebror i syd hur det ska gå till på balkongmattan i Ellosriket…

  3. Instämmer i vad Fredrik skriver angående Finnbogasons totala insats i HIF. Det var som sagt inte länge sedan många av oss klandrade forwarduppsättningen och ropade på värvningar. Intressant ändå är att detta år efter de två framgångsrika, då HIF ska hålla sig kvar som topplag och samtidigt kvala till CL, så skapas en cirkus med olika karuseller under stor del av säsongen. Det hela startade egentligen med frågetecknen omkring varför HIF o Conny inte förlängde? Och sedan en lite svårförstådd passivitet att ersätta Gerndt/Jönsson. Sedan kom det famösa sparkandet av P-O, följt av Connys utträde och Schwartz in, sedan Åge på kort kontrakt. Ingen begrep riktigt och ledningen yrade om långsiktighet och utveckling av unga spelare (som ju hade mått bra av att kunna spela i reservlagsserien) och att man var övertygade om att Conny inte skulle reagera på att man sparkade P-O. Hela tiden sakandes Gendt/Jönssons ersättare men HIF hade tur när Sörum satte några pytsar och Finnbogason såg som om han kunde mer än fungera i straffområdet. Ja osså nu denna turbulens som får alla att framstå som om de stod med skägget i brevlådan. Allt detta i år, detta CL-år? Skutan kränger än hit än dit och någon håller i rodret men tycks inte ha en aning om kursen…

  4. vill bara svara på Andreas kommentar om Sundin… en spelare som Sundin utan självförtroende och självkänsla just nu, som bara kommer in och gnäller på sina lagkamrater sänker lag inte fan höjer det… han får se till att jobba hårdare på sin mentala förmåga innan han kommer kunna prestera….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*