Max Svenssons tre första matcher i Nederländerna

Max Svensson är uttagen i U21-landslaget Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / 35632

Max Svensson lämnade HIF för nederländska Willem II under sommarfönstret. Nu har tre matcher passerat för yttermittfältaren i sin nya klubb.

Inför premiären gjorde Max Svensson en intervju om flytten och förväntningarna inför ett spännande äventyr i Nederländerna. ‘Super-Max’ har dock inte lyckats slå sig in startelvan riktigt ännu, vilket i och för sig inte är så konstigt för en spelare som precis anslutit och är van vid ett helt annat matchtempo i Superettan jämfört med Eredivisie. 23-åringen från Teckomatorp har dock fått göra inhopp i samtliga tre inledande matcher, och lyckades även få till en assist i en av dem.

Premiären spelades mot storlaget Feyenoord på hemmaplan, och det blev som förväntat en tuff uppgift. Svensson byttes in i 67:e minuten då hans lag redan låg under med 3-0 och spelade med endast tio man, efter en utvisning på svenska lagkamraten Emil Bergström. Otacksamt läge för Svensson, som mest befann sig runt sitt eget lags straffområde i knappa halvtimmen innan domaren blåste av. Matchen slutade till slut hela 4-0 till Feyenoord.

Säsongens andra match var bra mycket mer positiv än den första. Vitesse stod för motståndet när Willem II vann med hela 3-0 på bortaplan. Max Svensson byttes in den 70:e minuten och stod för en assist i den 82:a minuten, när han spelade fram till Wesley Spieringhs som satte 3-0-målet.

I den tredje matchen byttes Max sedan in i den 72:a minuten när hans lag mötte PEC Zwolle på hemmaplan. Matchen vanns med 1-0, vilket innebar en neutral målskillnad och en sjätteplats i serien med sex poäng på tre matcher. Än så länge en hyfsat lyckad inledningen för Willem II alltså, även om Svensson så klart hoppas på mer speltid i fortsättningen.

Stöd oss på Patreon så vi kan fortsätta vår bevakning av världens finaste förening!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*