Lindegaards skada lindrigare än befarat

210427 Helsingborgs målvakt Anders Lindegaard lämnar planen efter skada under fotbollsmatchen i Superettan mellan Jönköpings Södra och Helsingborg den 27 april 2021 i Huskvarna. Foto: Axel Boberg / BILDBYRÅN / COP 258 / AX0023

Anders Lindegaard tvingades utgå redan under den första halvleken i den senaste matchen mot Landskrona BoIS. En undersökning har nu konstaterat att det rör sig om en lindrigare skada än befarat..

Det var efter en kollision i straffområdet som HIFs målvakt, Anders Lindegaard, tvingades utgå redan i den 43:e minuten av lördagens Skånederby. Målvakten, som hållit nollan under 10 matcher denna säsongen, tog sig för axeln och man befarade en allvarligare skada. 

Efter undersökningar av HIF:s medicinska team har det dock konstaterats att det rör sig om en lindrig skada. Därmed räknar klubben med att han är tillbaka på träningsplanen redan under nästa vecka.

Lindegaard kom till HIF sommaren 2019 och har, under sin tid i klubben, noterats för närmre 50-talet matcher. Inför årets säsong vald man att förlänga 37-åringens avtal som sträcker sig över säsongen 2022

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*