Mattias Adelstam klar för Akademin

HIF har kommit överens med Mattias Adelstam om ett tvåårskontrakt i HIF Akademi och samtidigt en provanställning som säljare under 6 månader, meddelar klubben via den officiella hemsidan.

I lördagskväll kunde vi meddela att anfallaren, enligt Alltid Fullsatts källor, var aktuell för Akademi HIF, idag blev det alltså verklighet. Med en del spelartapp för Akademilaget, bland annat genom uppflyttningar till A-laget, från ifjol innebär förlorad erfarenhet för det unga laget. För att få en bättre balans i laget blir Mattias Adelstam en viktig pusselbit i truppen enligt de sportsligt ansvariga.

– Våra unga spelare är oerhört talangfulla, men de behöver erfaren vägledning. Att spela på seniornivå krävs mer än talang. Adelstam har lång erfarenhet av elitfotboll på seniornivå, har bra inställning, attityd och ledaregenskaper och känns helt rätt att få in i laget, säger Jonas Ohlander, sportsligt ansvarig för ungdomsverksamheten i HIF, till HIF.se.

HIF meddelar att Adelstam ska, förutom att vara fotbollsspelare, ingå i HIF:s säljavdelning under ett halvår till att börja med. Det är en förutsättning för att HIF Akademi ska kunna rekrytera en så meriterad spelare som Mattias är.

– Vårt fokus är att öka våra intäkter och hitta nya marknader att sälja på. Med Mattias har vi en plan för hur vi ska göra detta. Han är helt rätt profil för detta. Förutom en bra ledare har han en trygg och stark personlighet med stor social kompetens, säger HIF:s klubbdirektör Paul Myllenberg till HIF.se

Mattias Adelstam tycks inte se säljarbetet som ett bekymmer utan istället som en fantastisk möjlighet och utmaning för egen del, hans mål är att hjälpa och utveckla HIF.

– Det ska bli oerhört roligt att få vara en del i HIF:s unika satsning med HIF Akademi och samtidigt få chansen att vara med och utveckla HIF:s säljavdelning. Det är ett yrke som jag vill fortsätta med när fötterna inte räcker till längre, säger Mattias Adelstam till klubbens hemsida.

bbl_jimmy_fors

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*