En del frågetecken kvar gällande HIF och Olympia

HIF berörs av det nya förslaget genom att Olympiastadion är tänkt att ingå i det nya bolaget, Helsingborg Arena och Scen AB. Men hur det ska fungera i praktiken är ett stort frågetecken för fotbollsklubben, skriver Helsingborgs Dagblad idag.

Foto: Bjarki Tordarson
Myllenberg är förundrad.
Foto: Bjarki Tordarson

Klubbdirektör Paul Myllenberg döljer inte sin förundran över att HIF kommit in först i ett sent skede.
– Det finns frågor som måste besvaras innan vi kan tycka något. Hur ska samarbetet inom bolaget se ut, hur ska det ledas, hur ska vår kompetens tillvaratas, säger han.

Enligt politikerna är tanken att föreningen HIF ska vara delägare i bolaget men i övrigt fungera lika självständigt som i dag. Olympia ska däremot i större utsträckning bli en arena för andra evenemang än fotboll.
– Intressant, men vi vet alldeles för lite om vad det innebär för oss. Det kan finnas prioriteringar som inte är fördelaktiga för oss och synergieffekter som är goda. Så vi dömer inte ut förslaget än. Men vi vill ha svar på våra frågor och en diskussion, säger Paul Myllenberg.

1 kommentar

  1. Verkar mer som kommunen vill få in mer kosing av HIF i form av delägarskap, och sen är risken om man tar in event som inte går hem – då får HIF ta en större smäll än nu, då det idag bara är kommunen som står för den ekonomiska bördan. Också intressant att veta vilka slags andra arrangemang det handlar om då Olympia är en fotbollsarena och ingen eventarena som Helsingborgs arena…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*