Spelarbetyg Kalmar FF-HIF

Startelva:

39. Daniel Andersson – Lugn och säker i målet. Gjorde två riktigt bra räddningar i slutet av matchen som gav poäng. Det enda minuset är spelet med fötterna men när hans spelar så här i övrigt kan man ha överseende med det.

15. Emil Krafth – Bra offensivt även om det ibland blev lite för många toucher. Slarvade rejält i slutet och gav Kalmar ett friläge, men det räddade “Danne” på ett bra sätt.

2. Carl Johansson – Stabil insats i mittförsvaret. Spelar enkelt och säkert, gör det som förväntas av honom.

3. Frederik Helstrup – Bra debut för vår nya dansk. Han tog för sig direkt och var den ledartypen HIF längtat efter. Gjorde även några viktiga brytningar och skottäckningar. Kommer bli nyttig om han fortsätter så här.

28. Jere Uronen – Tar sig fram offensivt men inlägg och hörnor saknar kvalité. Stabil bakåt.

10. Anton Wede 3 -Försöker mycket men får inte ut så mycket av sitt slit. Tar bra löpningar och utmanar så om han sätter sista passen kan han bli vass.

19. Darijan Bojanic (ut81) – Ojämn men hade sina ljusa stunder. Kämpade hårt i första halvlek och tröttnade i mitten av andra. Utbytt.

5. Johan Mårtensson – Sliter mycket och vinner en hel del boll. Nyttig men inte så kreativ idag,

14. Lalawélé Atakora (ut73) – Tar många bra löpningar men kommer inte förbi sin försvarare. Skapade lite chanser på kanten och såg ganska pigg ut.

42. Astrit Ajdarevic – Spelet stämde inte alls idag. Blixtrade till ibland men försöker ofta med alltför svåra saker som klackar och liknande.

18. Jordan Larsson (ut78) 2  – Har några fina kombinationer med sina anfallskollegor. Fick inte så mycket boll att jobba med då HIF lämnade mycket att önska på sista tredjedelen av planen.

Foto: Bjarki Tordarson
“Danne” räddade poäng idag. Foto: Bjarki Tordarson

Inbytta:

6. Andreas Landgren (in81) – Hinner inte ändra matchbilden så mycket men skönt att se honom spela allsvensk fotboll för HIF igen.

9. Robin Simovic (in78) – Kommer in och ser spelsugen ut. Skapade inte så mycket men hade något halvläge.

20. Ema Boateng (in73)  – Ser pigg ut och hotar i djupled. Saknar slutprodukten men ett lovande inhopp.

Landgren kan få en nyckelroll i Roars spelsystem i år.  Foto: Helsingborgs Dagblad
Landgren fick äntligen spela efter skadorna. Foto: Helsingborgs Dagblad

Övrig trupp:

1. Kalle Joelsson (mv)

7. Mattias Lindström

8. Victor Pálsson

29. Jesper Björkman

 

 

Betygsskala:

1: Underkänd

2: Godkänd

3: Bra

4. Hög allsvensk klass

5. Landslagsklass

 

Vad tycker ni är det någon spelare som borde haft ett annat betyg? Diskutera gärna nedan men kom ihåg att hålla en god ton. 

Albin.evertsson.BBL

2 kommentarer

  1. tycker faktiskt Astrit var helt ok, minst en 2:a. Fick dock lite “Zlatan i landslaget”-känsla av hans insats. Var kom ner för mycket i planen och sen när han skulle vända på det fans enbart Jordan i en mer offensiv position. Darijan nådde inte riktigt upp till den nivån han ska kunna spela på, tror Astrit gick hem och “tog” positionen som Darijan skulle ha varit på om han “kommit rätt i matchen”

  2. Kanske inte så konstigt att Astrit fick en sådan roll då det var klent med folk som fyllde på bakifrån, och det gjorde att våra anfall både blev få och inte heller direkt farliga…

    Härligt se Danne gå in och göra en sådan match med tanke på över 2 års frånvaro mellan stolparna, men kan misstänka han gick mycket på inspiration – så nog bra om Matt eller Pär är redo i morgon igen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*