Matchreferat HIF – Hammarby IF

HIF vann och Pálsson jublar! Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN
HIF vann och Pálsson jublar!
Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Efter tre raka förluster kom så åter en vinst för HIF. Hammarby besegrades igår med 1-0 på Olympia och i och med det resultatet klättrar de rödblå till åttonde plats i tabellen.

HIF valde att fortsätta med formationen från förra matchen mot Elfsborg, närmare bestämt en 3-5-2-uppställning. Med Bojanic och Ajdarevic borta pga avstängningar valde manager Larsson att ställa upp med Mårtensson och Landgren centralt med Atakora framför sig något mer offensivt. En ovan roll för honom, något som han dock klarade av galant!

Under den första halvleken avlossade HIF noll skott på mål och spelmässigt var det ganska svagt. Utöver en halvchans för Robin Simovic, där han först klackade sig förbi sin försvarare och sedan löpte mot mål och avslutade utanför, hade inte HIF några farligheter värda att nämnas. Däremot skapade Hammarby ett par vassa lägen, men Pär visade att storformen håller i och stod i vägen. Bland annat svarade han för två högklassiga räddningar. Först blev bortalagets Nahir Besara helt fri i straffområdet efter att HIFs tre mittbackar kommit ur position. Jere försökte rensa men träffade bara Hammarbyspelaren som därefter sköt ett lågt skott som Hansson, som var påväg åt fel håll, gjorde en fin benparad på med stödjebenet. Även Pablo Piñones-Arce fick ett bra läge till höger i straffområdet, men Pär räddade återigen. Henrik Larsson sade såhär om sin målvakt till HIF.se:

– Pär Hansson har en fantastisk form.

Mer än så behöver man inte säga.

Supportrarna gjorde sitt för att hjälpa laget till en seger Foto: Anna Berg
Supportrarna gjorde sitt för att hjälpa laget till en seger
Foto: Anna Berg

I andra halvlek spelade HIF upp sig och fick till ett större tryck mot Hammarbys mål. Redan i den 48:e minuten uppstod ett jätteläge, då HIF fick en frispark en bit utanför straffområdet. Uronen tryckte till med sin vänsterfot och sköt ett hårt skott som bortakeepern Johannes Hopf räddade. På returen fanns Victor Pálsson som var bombsäker på att han skulle göra mål, men Hopf stod för en jätteräddning. Men målet skulle komma. I den 65:e matchminuten slog Frederik Helstrup en lång boll mot Jordan Larsson, som vid straffområdeslinjen nickade bollen tillbaks mot Simovic. På två tillslag tog han emot bollen och avslutade på volley med vrist intill Hopfs högra stolpe. 1-0 var ett faktum. Om Simovic sade Henke såhär:

– Simovic är viktig för oss. Jag tycker att han använder sin kropp bättre och bättre och blir lite smartare hela tiden. Mottaget och avslutet var riktigt, riktigt bra.

Hammarby försökte därefter komma tillbaka och HIF började slappa av, vilket ledde till att de blev tillbakapressade. Bortalaget skapade en del chanser; där Pär stod för en fin enhandsräddning, där Andreas Landgren rensade på mållinjen och där Victor Pálsson orädd slängde sig fram och täckte skott. Närmare än så kom aldrig Bajen och efter några nerviga slutminuter lyckades hemmalaget hålla undan. HIF vann med 1-0 och lyfte därmed till åttonde plats i tabellen. I nästa match väntar AIK borta, som spelas på söndag.


HIF – Hammarby IF 1-0 (0-0)
Mål: Robin Simovic 65´
Publik: 8 689
Domare: Martin Strömbergsson, Gävle
Gula kort: HIF: Andreas Landgren HaIF: Jan Gunnar Solli, Måns Söderqvist

Startelva: Pär Hansson – Victor Pálsson, Peter Larsson, Frederik Helstrup – Emil Krafth, Johan Mårtensson, Lalawélé Atakora, Andreas Landgren (ut 90), Jere Uronen – Robin Simovic, Jordan Larsson (ut 66)

Inbytta: Emmanuel Boateng (66), Carl Johansson (90)

Övrig trupp: Matt Pyzdrowski (mv), Jesper Björkman, Mattias Lindström, Mohamed Ramadan, Anton Kinnander

 

Spelarbetygen från gårdagens vinst finner ni här.

 

Emil.Carlsvärd.BBL

1 kommentar

  1. En starkt bidragande faktor till att Simovic kunde använda sin kropp var att domaren gjorde en väldigt bra match och tillät duellspel, då nästan alla andra domare som dömt HIF blåser så fort bara Simovic står nära en moståndare – och då kan dom ändå vara igång både att dra av Simovic tröjan eller “leka ryggsäck”, och ändå få frisparken med sig ?!

    Så topp 3 igår var klart Pär, Robin & Martin Strömbergsson – mannen i svart som gjorde mig glad, för bättre domare var länge sen man såg…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*