Hallå där Måns Herrmann…

BwTbBkLCYAAx4cF_jpgd

På HIFs hemsida kunde vi läsa följande i slutet av Augusti förra året ”HIF Akademis unge forward Måns Herrmann lämnar HIF för Feyenoord sista dagarna på sommarfönstret” Med andra ord skulle en spelare, som inte ens spelat A-lagsfotboll i HIF, lämna klubben för ett proffsäventyr i den Holländska ligan!

Den då 17-årige anfallaren hade redan provtränat med den Holländska storklubben, Feyenoord, vid ett antal tillfälle och nu skulle han få chansen att slå sig in i Henrik Larssons gamla klubb via ett kontrakt som ungdomsproffs.

Måns Herrmann Foto: Bjarki Tordarson
Måns Herrmann
Foto: Bjarki Tordarson
Karriären startade i Wä, utanför Kristianstad, innan anfallaren, som 13-åring, tog steget över till Helsingborg. Efter fortsatt vandring genom HIFs ungdomslag hamnade Måns slutligen i Akademin där dock en nyckelbensskada satte stopp för hans framfart. När väl rehabtiden gick mot sitt slut var Feyenoord framme och lockade ner honom till Holland.

Herrmann kom till en klassisk svenskklubb där John Guidetti slog igenom senast. Innan dess var det Johan Elmander och ”Henke” Larsson som hittade vägen till supportrarnas hjärta

Knappt nio månader efter flytten får jag tag i Måns Herrman  Givetvis är vi många som är nyfikna på talangen som pga skada knappt hann bevisa vad han gick för på hemmaplan men nu är på väg att ta en plats i Feyenoords A-trupp till nästa säsong

Många reagerade på att du tog steget från Akademin till Feyenoord utan någon egentlig A-lags erfarenhet – hur ser du på det?

-Folk har alltid rätt att tycka och tänka vad dem vill! Det känns hur bra som helst för mig, har utvecklats både som människa och fotbollsspelare. Får spela matcher varje helg mot klubbar som Ajax, PSV, AZ Alkmaar, Heerenveen etc. och dem matcherna utvecklar dig.

Foto: Bjarki Tordarson
Måns Herrmann imponerade stort I testet mot Feyenoords U19 lag vilket ledde till ett proffskontrakt
Foto: Bjarki Tordarson
-Det är klart det var tråkigt att lämna familj  och vänner. Men jag kände att det var dags att hoppa på det här tåget. Jag känner att de trodde skitmycket på mig här borta och de var väldigt måna om att få hit mig. Jag kände att jag behövde ett nytt kapitel där jag kan utvecklas mer och få en liten nystart. Att hamna i en av Europas bästa ungdomsakademier är inte fel, det här känns helt rätt.

Har tiden i Feyenoord blivit som du förväntat dig?

-Det har gått bättre än vad jag trodde! Denna första säsongen har varit mycket om att anpassa sig och lära, och det känner jag att jag har gjort.

– Guidetti är en stor legend här om han bara var här så kort tid. Sedan så klart Elmander och Henke. Men Ove Kindvall är också en stor legend här, sjukt stor faktiskt. Så de är glada för blonda svenska anfallare och det är ju en fördel.

Hur ser en vanlig dag i Måns Herrmanns liv ut?

-Börjar med holländska lektion på morgonen, direkt efter den har jag träning ca två timmar och efter det beror det lite på. Ibland har jag holländska lektion på eftermiddagen också men annars är det väldigt mycket egen tid där man bara tar det lugnt och återhämtar sig.

Hur minns du din tid i HIF?

-En lärorik och rolig tid! Både roliga medgångar och svåra motgångar som jag tagit lärdom av. Har lärt känna många av mina närmsta vänner via HIF och har många roliga minnen därifrån.

Något roligt minne du vill dela med dig av?

-Alla samtal med Nisse Larsson (numera Eskilsminne) är ju roliga minnen! En fantastisk människa, en sån person alla klubbar borde ha. Sen när vi vann SM guld med U15 laget 2012, där hade vi riktigt kul och det är något man aldrig glömmer!

"En sådan som Nisse skall alla klubbar ha" Foto: Bjarki Tordarson
“En sådan som Nisse skall alla klubbar ha”
Foto: Bjarki Tordarson
Följer du fortfarande klubben?

-Absolut! HIF är mitt lag i Sverige och jag försöker följa resultat och highlights så mycket som möjligt. Har mycket kontakt med många spelare, Anton Kinnander, Jordan Larsson och Jonathan Larsson i synnerhet! Jordan och Elias Andersson (utlånad till Varberg) var ju också med och provtränade här vid några tillfälle!

Hur ser du på framtiden – mål och ambitioner?

-Har som kortsiktigt mål att bli uppflyttad till A-laget så snabbt som möjligt här, förhoppningsvis slussas jag in sakta nästa säsong. Hårt jobb och rätt inställning så vet jag att det kommer komma snart, kvalitén vet jag att jag har!

Vi på AOH önskar Måns lycka till i jakten på en A-lagsplats och lär säkert få möjlighet att återkomma med nya intervjuer och lägesrapporter framöver.

Samone.klinteberg-BBL

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*