Märkliga HIF

Äntligen är det uppehåll!

Så borde man egentligen inte känna men just denna säsong känns det så, säsongens 12 första matcher har genomgående varit bedrövliga tillställningar och det känns ändå märkligt att HIF lyckats skrapa ihop 18 poäng på de inledande 12 matcherna. hur fan gick det till?

Visserligen två imponerande segrar på Elfsborg och Häcken men också pinsamma förluster, som mot MFF i derbyt…

Samt en lång rad oavgjorda matcher där HIF inte lyckas ta vara på sin ledning eller sitt övertag och stänga matcherna. Som i dagens match mot Djurgården, efter årets tavla av DIF´s målvakt hade HIF ett ganska bra övertag på Stockholmarna och både May Mahlangu och Ardian Gashi slet och vann bollar som de fördelade fram till de två anfallarna. Som mest stod och tittade på medan de andra försökte spela fotboll.

Backlinjen fungerar hyfsat med tanke på alla skador och märkliga byten, när man vet att Joseph Baffo inte funkar något vidare som ytterback varför tvingar man in honom där när det sitter en naturlig ytterback på bänken?

Mittfältet har efter en trög inledning kommit igång igen.

Men i anfallet händer det absolut ingenting. Nada. Zip. Zero. Nothing! Sörum och Finnbogason rör sig inte, de gör sig inte spelbara, de kan inte slå en one-toch passning och de löper de gånger de faktiskt löper, i fel bollbanor. Obegripligt hur fan Sörum har kunnat göra alla dessa mål i tippeligan? Visserligen är Finnbogason vår bästa målskytt i år  och det är om möjlig ett ännu större under att han lyckats toffla in 5 bollar i målet.

Det måste hända saker under uppehållet men det som oroar mig mest var att Conny Karlsson tyckte att de 12 första matcherna i Allsvenskan för HIF´s del var citat “Klart godkända” slut citat. Klart godkända…Man undrar ju med vilken kravbild de gick in i säsongen som regerande mästare med? Klara kontraktet? I så fall kan jag hålla med Conny, inte annars.

Nä, nu är det dags för Jesper Jansson att agera, byt ut Sörum mot Rade Prica i Rosenborg. Skicka Finnbogason på retur till Lokeren. locka hem John Pelu från Azerbajdzjans liga, släng till Mats Persson i GAIS 8 mille med ett take it or leave it bud för Wanderson Do Carmo och plocka in Peter Larsson från FCK som framtida försvarsgeneral och pappa till ungtupparna i backlinjen som har gjort det mycket bra men saknat ledaren i backlinjen. Erlend Hanstveit verkar inte ens våga leda en blind över ett övergångsställe – än mindre en allsvensk backlinje. Walid Atta har visserligen gjort det bra när han spelat men mina farhågor om att han är en glaslirare verkar han besannats.

Det märkliga med Connys hårdnackade matchande av Finnbogasson och Sörum är att de anfallspar som avslutade förra året – Santos och Sundin – som faktiskt fungerade riktigt bra tillsammans sitter som fastgjutna på bänken.

Det ska kvalas till Champions League i år så vi behöver förstärkningar även om allsvenskan nu i princip redan är körd-fast med rätt förstärkningar och rätt inställning på alla plan från spelarna via ledarna upp på läktarna så är det ju faktiskt hela 54 poäng kvar att vinna vilket skulle ta upp kampen med plastlaget från Borås som ju faktiskt har de flesta av sina gräsmatcher kvar att spela.

Hoppet är det sista som överger än men då måste det till resoluta åtgärder-NU!

5 kommentarer

  1. Risken är väl att Pär Hansson och May Mahlangu säljs under sommaren och att vi inte värvar några bra spelare. Det har varit många floppvärvningar sen Gerndt & Co försvann: Hanstveit, Sörum, Finnbogason, Santos, långtidsskadade Atta.
    Dessutom verkar inte kropparna på de gamla spelarna hålla för allsvenskt spel längre.

  2. Klockrent!! Fattar heller inte Krafth situationen. Och Sundin o Santos känns också helt givna. Conny har gjort mkt bra och vunnit mycket men det som han visar upp när det hår sämre så hoppas jag på ny röstistället för en förlängning. Bort med Ljung också. Han känns mest dryg.

  3. Lite märkligt är det också att man tappat så många ledningar men alla skador, avstäningar & ändringar i backlinjen gör att resten av laget nog lätt börjar tänka “säkra hemåt” tidigare än t.ex. HIF modell 2011 & 2010.

    Conny har också sagt att det blandade resultatet under vårsäsongen beror på många unga krafter i laget och visst saknar man Chrisse i bland, en Lindström som han var när han lämande HIF & en Edman a´la den årsmodellen – men nu igår kan man väl bara räkna Lorent, Jere & Finnbogasson som mindre rutinerade krafter så att killar som Gashi, Pär, May, Sörum, Rachid & övriga g:a “rävar” inte kan komma överrens om hur spela av en match (tänk Kalmar) känns inte bra – något för Conny, P-O & Svenne Godis att ta tag i under pausen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*