Marcus Lantz öppnar för förlängning

Röster höjdes tidigt och det skanderades snabbt ut att Helsingborgs lagkapten var klar för rivalen Landskrona BoIS inför kommande säsong då hans kontrakt löper ut efter säsongen. Många av de röster som höjdes av missnöjda personer lite varstans hävdade med en dåres envishet att allt var Marcus fel och naturligtvis inte klubbens, Marcus skulle alltså ensam bära ansvar för att inte ett nytt kontrakt var påskrivet.

Att förhandlingarna under sommaren strandade vandrade inte många obemärkt förbi och när det gäller en spelare som Marcus så är det naturligt att det upprör. Jag tänker inte döma ut hur vida det är klubbens eller om det är Marcus fel att det i dagsläget inte är något nytt kontrakt påskrivet. Det jag dock tänker påstå och med all rätt om ni frågar mig är att Marcus är en av de viktigaste spelarna i truppen och en framtid med honom skulle vara bättre än en utan honom. Det är därför jag med glädje idag läste en ny intervju med Marcus på fotbollskanalen.se där han uppger att han efter säsongen återigen kommer att diskutera en förlängning med klubben.

Ovanstående är positivt på många sätt. Det mest positiva sättet är att han öppnar för en fortsättning, det kan ingen med någon form av övergripande koll på Helsingborgs IF se som något negativt. Men sen är det naturligtvis positivt att han först efter säsongen kommer att inleda sina förhandlingar med klubben, vilket innebär att både han och klubben kan lägga fullt fokus på fotbollen och att åter ta den där åtråvärda förstaplatsen. Sedan borde detta, tillsammans med att Henrik Larsson dementerat att en övergång är på väg, tysta de som påstår att Marcus redan är klar för Landskrona BoIS.

Att Marcus är viktig för Helsingborg är inget att sticka under stolen med och att han öppnar för en fortsättning går inte att se på ett negativt sätt.

”Ja det är bäst att vi får koncentrera oss på seriespelet nu och lämna det andra åt sidan ett tag. Jag kör med öppna kort och jag har sagt att jag kommer lyssna på HIF först när säsongen är över, säger Marcus Lantz.” – HD

1 kommentar

  1. Jag gissar att Lanz avvaktar huruvida BoIS går upp eller ej. Glöm inte hur han uttryckte det efter att Henke blivit klar för BoIS; Att det var en käftsmäll att HIF inte jobbade för att behålla Henke. Kanske Lantz kan tänka sig att ge HIF en käftsmäll själv o kliva över till BoIS o Henke om BoIS tar sig upp?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*