Åge- dagen efter: – Hoppas Atta hinner bli spelklar

Dagens Åge- dagen efter börjar med en liten sammanfattning från presskonferensen på Råsunda i lördags och fortsätter med den sedvanliga intervjun. Håll till godo.

Från presskonferensen noteras framför allt att Åge anser att vi måste träna mer och bli bättre på att spela två matcher i veckan. Mycket är mentalt. Magnus Pehrsson (tränare i Djurgården) fick naturligtvis frågan om de hade pratat om att HIF kunde vara slitet. Detta förnekade han med motiveringen att om Djurgården skulle ta sig till Europaspel så skulle han ju med ett sådant agerande gett legitimitet till att använda detta som ett försvar. Detta var essensen i själva presskonferensen.

Matchen i lördags, vad säger du om den?

– Finns inte så mycket att säga. Det var en rättvis seger och vi hade för lite energi. Vi började bra och kunde haft ledningen med 2-0 efter två minuter men istället vänder de och gör ettan strax därefter.

– Vi gör det ändå ganska bra fram till Nikolas kvittering men därefter tog vi slut.

Deras andra mål diskuteras en del. Och Baffos insats kritiseras rent allmänt, inte minst vid det målet.

– Vi fick en tuff start och det var lite darrigt. Det blev inte bättre av att Gashi och May inte riktigt orkade och Djurgården var bra på att få in spelare mellan backlinje och mittfält. Just tvåan kom till på det viset. Baffo halkar och våra innermittfältare är inte riktigt där. Sedan blev vi alldeles för långa. Det blev stora ytor att täcka av bakom yttermittfältarna och det satte våra ytterbackar på prov.

– Men sammanfattningsvis är det inte lätt för våra yngre att fungera felfritt när våra äldre inte riktigt når upp till nivå.

Pärs agerande på detta mål ifrågasätts också av många.

– Ja det ser lite enkelt ut men han ser inte bollen förrän den passerat mellan Baffo och Sadiku så det är anledningen.

Vid trean är det många olyckliga omständigheter. Jag upplevde att Baffo där gjorde ett felval och gick på bollhållaren i stället för att skära av passningsmottagaren.

– Det såg ut så från sidan också, men när vi talade om det, och tittade på repriserna, så försöker han skära av passningsvägen och har otur när passningen blir till en tunnel och når fram till Erton.

Hur ser det ut inför onsdag?

– Hoppas på att vi inte får några ytterligare skador. Hanstveit och Edman är definitivt borta och jag hoppas verkligen att Atta hinner bli spelklar.

Dras han med problem?

– Han har lite ont i sitt knä sedan matchen i tisdags och även om han inte varit avstängd mot Djurgården så skulle han inte kunnat spela.

Då håller vi tummarna för att han kan spela och önskar lycka till på onsdag!

– Tack ska du ha!

1 kommentar

  1. Hanstveit verkar ha hamnat i någon slags moment 22 situation: skadad men ändå ingen koll på problemet och då går det ju inte heller att göra något åt det, så vad sker??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*