Lura brallorna av Pa Dembo

Sex poäng och 9-4 i målskillnad har säkert stärkt HIF när nu serien är på väg mot halvtid och det lär behövas inför dubbelmötet med pånyttfödda Djurgården, anförda av en gammal HIF-bekant, Mattias Jonsson.

Egentligen har det varit två märkliga omgångar. Först lossnar det rejält för våra tre anfallare som gör två mål var mot Trelleborg och därefter slog gamle HBK-aren Peter Larsson till och blev tvåmålsskytt. Inte klokt egentligen. Fast det var nog mest på skoj som någon reporter föreslog att Peter skulle flyttas upp i anfallet om (när?) Alexander Gerndt drar till FC Köpenhamn?

Med siktet inställt på guld så hade allt annat än seger mot Trelleborg och Halmstad varit fiasko. Egentligen ville jag sätta den stämpeln på HIF:s insats i Norrköping för det som presterades på Idrottsparken var inte mycket att hänga i midsommarstången, men de båda efterföljande segrarna gör att den mållösa matchen, som jag till råga på eländet genomled på plats, redan är glömd.

Det är dock med stor respekt och viss fasa som jag ser fram emot dubbelmötet med Djurgården. Kommer att se matchen i Stockholm på plats, trots dåliga erfarenheter sedan tidigare i år. (Såg även förlusten mot AIK på Råsunda). Inbillar mig emellertid att min närvaro knappast stör HIF-spelarna utan att de kan prestera på topp trots att jag sitter på läktaren.

Sex poäng i dubbelmötet och det ser helt underbart ut inför hösten. Konkurrenterna är ju hyggliga nog att tappa poäng och det gäller inte minst fjolårsmästarna MFF som troligen störts mer av tränarcirkusen än de egentligen vill erkänna. Det vore en klar överdrift att hävda att Richard Norling kom till dukat bord.

När det gäller Djurgården så beror nog uppsvinget mer på Mattias Jonssons återkomst än tränarbytet. Så det är bara att sätta stopp för Mattias om man vill vinna matchen. Nu är det förstås inte så bara. Men lika viktig som han är för laget lika stort orosmoment är Pa Dembo Touray i försvaret. Dembo är en av Sveriges bästa målvakter i ljusa stunder – och den särklassigt sämste i sina mörka. Nu är han dessutom förbannad på Ulf Adelsohn så då vet man inte riktigt vilket humör han vaknar på.

Jag räknar dock kallt med att Rasmus och Alexander ska lura brallorna av honom och ser fram emot det. Sedan har förstås Djurgården dessutom ett par finländare som höjer kvaliteten på laget men generellt sett så tycker jag att HIF är det bättre laget på nästan alla positioner. Men bara när alla når upp till sin fulla potential. Det skulle vara intressant att se Erik Sundin gå in på Mattias Lindströms plats i Stockholm. Erik är ju egentligen en 08 så han brukar trivas där.

Och Mattias skulle bli så förbannad över petningen att han skulle komma tillbaka som en retad tiger i nästa omgång.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*