“Just i det ögonblicket gick jag väldigt mycket på adrenalin”

Alexis Sanchez, Antonio Di Natale och, Joel Ekstrand. Det var en imponerande skara spelare som den tidigare HIF-spelaren Joel Ekstrand blev en del av, när han i vintras flyttade till italienska Udinese. Udinese slutade senare på fjärde plats i Serie A förra säsongen vilket innebär spel i Europa.

I Udinese spelar Joel Ekstrand tillsammans med världsstjärnor som teknikern och den kommande Barcelona eller Manchester City-spelaren (?) Alexis Sanchez samt den notoriske målskytten Antonio Di Natale, som har tagit hem titeln som skytteligavinnare i Serie A de senaste två säsongerna. Alexis Sanchez fanns med i Chiles VM-trupp i Sydafrika 2010. Antonio Di Natale var en del av Italiens trupp till EM 2008 i Österrike/Schweiz och i VM 2010 i Sydafrika.

Joel Ekstrand- Foto: HIF.se
Joel Ekstrand- Foto: HIF.se

 – Framförallt Sanchez är helt otrolig fenomenal. Jag har aldrig stött på en sån spelare förut. Di Natale är också en helt otrolig fotbollsspelare, en fantastisk avslutare. Men Sanchez är helt enastående. Det är bara riktigt kul att spela med dem, säger Joel Ekstrand.

I vintras flyttade den 22- årige försvararen från HIF till Udinese och Serie A. Han tycker att det hittills har gått över förväntan.

– Jag har fått spela lite och varit med på bänken ganska mycket. Jag har kommit in bra i gruppen som jag ville och acklimatiserat mig på ett bra sätt.

När Joel kom till Udinese låg klubben på en åttonde plats. Men Udinese skulle inte förlora en match på de närmsta två månaderna. Efter åtta segrar (bland annat mot Inter och Juventus) och två oavgjorda, så var Udinese uppe och nosade i toppen av tabellen.

– Det var helt otroligt, egentligen. Vi förlorade inte en match överhuvudtaget, säger Joel.

Eftersom Udinese var i sånt stim så förstod Joel varför han inte fick någon speltid.

Om vi hade förlorat varannan match så hade vi nog testat lite nytt. Men i ett vinnande lag som vinner hela tiden, så förstår vem som helst att man inte byter spelare, så det köper man ju.

Men Joel skulle få göra sin debut innan säsongen var slut. Med tre omgångar kvar mötte Udinese Lazio. Joel fick hoppa in och spela de sista 20 minuterna sedan Angella fått rött kort och blivit utvisad. Udinese vann matchen med 2-1.

– Det var helt otroligt. Jag var inte beredd på det.

Dock kommer han inte ihåg så mycket av den speltid han fick.

– Just i det ögonblicket gick jag väldigt mycket på adrenalin. Jag kommer bara ihåg att jag var jättefokuserad. Sen efteråt hade vi vunnit matchen och jag var otroligt glad, nöjd och stolt.

Den 4 juli börjar Joel sin försäsong med Udinese. I tre veckor ska spelarna i Udinese befinna sig uppe i bergen för att träna inför nästa säsong. En säsong som innehåller Europaspel och kanske mer speltid för Joel, eftersom Udinese blev fyra i Serie A den gångna säsongen.

– Chanserna kommer nog bli större . Nu får vi kvala till Champions League och vi kommer i alla fall att få spela i Europa League. Det kommer bli många matcher och antagligen försvinner någon back i sommar.

Den 13 november gjorde Joel sin senaste match för HIF, när Skånelaget vann Svenska Cupen efter att ha slagit Hammarby med 1-0 på Söderstadion. Rasmus Jönsson avgjorde med sitt mål i den 80:e minuten. Joel har följt HIF sen dess.

– Jag har följt dem. Jag kan inte följa alla matcher direkt, utan jag får se resultat efteråt. Jag har bara kunnat se en match på stream. Men absolut följer jag dem och jag pratar med många fortfarande.

HIF leder i skrivande stund Allsvenskan med fem poäng ner till tvåan Elfsborg.

– Resultaten är jättebra, absolut. Jag ser inget som skulle kunna stoppa HIF om det inte försvinner en hel del spelare i sommar, utan jag tycker inte det är något lag som är i närheten av dem, egentligen, säger Joel.

Ett lag som i torsdags inte var i närheten av HIF:s kapacitet var, Trelleborgs FF. Joel fanns på plats på Olympia och såg HIF vinna matchen med 7-3.

– Det var lite över förväntan. Nä, men det var skitkul. Jag tog med mamma och pappa. De var alltid och kollade på HIF när jag spelade. Men det har blivit lite mindre nu sen jag lämnade, avslutar Joel Ekstrand.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*