Lundh och Jonsson-det nya radarparet?

Det snurrar fortare och fortare med transferryktena som omgärdar Alexander Gerndt, jag har snart tappat räkningen på alla potentiella klubbar som är ute efter vår striker, klubbar från Holland, Tyskland  och England ryktas vara ute efter gutens namnteckning.

Ja, det var FCK också ett tag men de var inte beredda att betala ett marknadsmässigt pris för Gerndt och fick nöja sig med Moldes Senegales, Pape Pate Diouf istället för Alexander Gerndt. Så är det i fotbollsvärlden, vissa spelare har man råd att värva, vissa har man inte råd att värva. Hur simpelt som helst att förstå-även om FCK har varit vana vid att kunna plocka vilka spelare de vill från HIF till priser de själva bestämt. Det är slut på det nu.

En annan duo som verkar mycket ledsna över att Alexander Gerndt inte spelar på Parken i höst är agenten Per Jonsson och Fotbollskanalens Olof Lundh.

Per Jonsson uttalade sig med en illa dold bitterhet när det blev offentligt att FCK valt en  annan spelare än Gerndt lite om att Gerndt var FCK´s förstaval men HIF ville inte sälja. Klart HIF ville sälja-men FCK hade helt enkelt inte råd. Fattar inte vad Per Jonsson har att tjäna på att nedvärdera sin klients kapacitet och möjligheter? Men med tanke på John Guidetti soppan, där Jonsson också är agenten. så ska man kanske inte förvånas. Det finns säkert en anledning för Jonsson att betvivla huruvida Alexander Gerndt skulle klara sig i Premier League, Bundesliga eller Eredivise  men jag vet inte vad det skulle kunna vara.

Sen verkar Olof Lundh ha köpt aktier i FCK för  så hårt som han propsat för att Alexander Gerndt ska välja FCK har jag inte sett honom lobba för sedan Mikael Nilsson gick till Southampton.

Huvudpersonen själv sköter sig dock exemplariskt, trots att agenten hävdar att Alexander vill iväg så snart som möjligt, så svarar han artigt på alla frågor och det verkar som om han har allt tålamod i världen för att hitta rätt klubb och ser inte alls ut som om han vill lämna. All heder till Alexander för detta.Han såg inte heller precis olycklig ut i måndags efter att han varit högst delaktig i HIF´s kross av Djurgården.

Vi har ju haft både Luton Shelton och Razak Omotoyossi i klubben tidigare så vi kan nog avgöra när en spelare vill iväg.

Nu ser vi fram emot EL lottningen på fredag-ännu ett skyltfönster för Alexander Gerndt att visa upp sig i för spekulanterna.

Sitt ner i båten-det kommer fler bud!

 

1 kommentar

  1. Sitt lugnt. Gerndt har ju varit på väg sedan förra hösten… men vad han i år presterat höjer väl inte hans värde? Dock vet vi vad han kan prestera så jag hoppas han stannar och fortsätter sin utveckling för att efter säsongen ev säljas vidare till ett bra pris. Jag skulle väl säga grattis till Marcus men jag vet inte, det finns väl en risk att han blir ännu en HIF:are i utlandet som inte platsar. Jag blev mycket förvånad över den affären. Men det är klart kan Holgersson prenumerera på högerbacksplatsen så kan väl Marcus bli stjärna i Utrecht? I övrigt går laget bra nu. May är lysande liksom Rasmus och Pär – våra 3 stjärnor denna säsong!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*