Dags att vingklippa kyllingarna!

 

Efter två tuffa omgångar mot Djurgården, som slutade ganska lyckligt, ställs nu HIF inför höstens verkliga praktprov. Kalmar är hittills obesegrade på sin nya Guldfågel-arena och “kyllingarna” lär bli svåra att vingklippa. Men är det något lag som ska gå iland med uppgiften så är det väl serieledarna?

Jag utgår från att Alexander Gerndt är kvar i den matchen och det kan förmodligen behövas. HIF har visserligen spelat bra även i de matcher han fått starta på bänken, men nu verkar han vara i bättre harmoni och därmed även den form vi vill se honom i.

Även om det inte var något fel på de båda andra målen så gillade jag Christoffer Anderssons vackra nick på Alexanders frispark lite extra. Så oerhört vackert gjort att få den bakåt och precis utom räckhåll för Pa Dembo. Ett klassmål.  När det gäller Ardian Gashis mål så blev jag nästan chockad över att han träffade målet. Det har varit lite si och så med pricksäkerheten i hans skytte tidigare. Förhoppningsvis har han tränat den detaljen så det kan bli en fortsättning framöver. Gärna mot Kalmar – eller varför inte i derbyt.

Egentligen spelar det ingen roll vem som gör målen, bara de görs. Och nu har HIF fått upp snittet lite, även om det i hög grad beror på urladdningen mot Trelleborg. Men vi i publiken vill gärna se mål och jag hade inget problem med att försvaret släppte in tre i ”lilla Skånederbyt” eftersom killarna gjorde sju framåt.

Men att släppa in tre mål håller knappast mot motståndare som Kalmar och Malmö.

Nu är försprånget till tvåan Elfsborg tre poäng och det är förstås inte så mycket, men kanske är det nyttigt för HIF att känna flåset i nacken? Vi minns ju hur det gick ifjol när vi hade nio poäng tillgodo.

Alla supportrar undrar nu förstås oroligt hur det ska bli ”efter Gerndt”? Jag också. Även om det finns folk på bänken som kan hoppa in så kommer spetskompetensen att naggas i kanten och jag är inte övertygad om att någon i truppen, med all respekt, klarar att fullt ut fylla Alexanders roll som målgörare. Den naturliga lösningen vore förstås att låta Rasmus gå upp i sin favoritposition i anfallet och släppa in Sundin på kanten. Jag vill också gärna se Christoffer i startelvan.

Parallellt med de båda matcherna mot Kalmar och MFF ska nu HIF börja årets internationella äventyr i kvalet till Europa-ligan. Då gäller det att alla pusselbitarna hamnar på rätt plats.

Men jag är inte särskilt orolig.  Conny, som började sitt jobb i HIF med att bli totalsågad i alla möjliga sammanhang, och som dessutom fick gå en intern dust i våras, har visat att han står pall. Även om jag vet att han hade det jobbigt så stod han pall och nu förtjänar han, och övriga ledare respekt.

Nu ställs de inför en rejäl utmaning. Målen är självklara – allsvenskt guld, försvara titeln som cupmästare och avancemang i Europa-ligan. Upp till bevis!

 

Fotnot: “kyllingarna” = skånska för kycklingarna

 

2 kommentarer

  1. Fast sättet som man släppte in målen på i ”lilla Skånederbyt” är däremot oroväckande men kan ju delvis berott på att Marcus visste vad som var på G och inte hade fullt fokus förrän bläcket på kontraktet hade torkat…

    Apropå fokus & serieledning så tycker jag inte HIF alls slappnade av i fjor – dessvärre bara så att “lillebror” var snäppet bättre på att både göra mål och inte gå på pumpen som vi gjorde mot bla. GAIS – däremot tror jag Elfsborg blir den tuffaste utmannaren för utanför hemmaborgen är KFF mer vingklippta än hemma men det kan ju förändras på måndag -:)

  2. Jag tycker nu att Baffo ska in och spela vid sidan om P. Larsson. Viktigt att spela ihop en ny konstellation. Stoffe ska definitivt in på högerbacksplatsen, Gerndt och Sundin på topp liksom Rasmus på vänsterkanten. Kalmar? Alltid svåra men det är också alltid lika gott att slå dem… jag vet inte varför? Rydström? Nanne? Lantisar som ska hållas på jorden? Men deras skicklighet när det gäller taktik och spelmodell gör det alltid svårt, hoppas på ett tidigt ledningsmål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*