Loret Sadiku med i veckans lag

Troligtvis har Sadiku gjort sin sista match i HIF tröjan Foto: Samone Falkman

Loret Sadiku, som var i HIF mellan 2011 och 2014, spelar numera i turkiska Kasimpasa där han i veckan fick bära kaptensbindeln i ett möte med en annan gammal HIF:are.

Sadiku anslöt till Skånes Stolthet från IFK Värnamo under guldåret i 2011, och kom att spendera tre framgångsrika år i klubben innan han gick vidare till turkiska Mersin Idmanyurdu tillsammans med Abdul Khalili, numera i Hammarby. Sedan dess har den kosovoalbanska landslagsspelaren gjort ännu en flytt, då han i 2016 flyttade inom Turkiet till Kasimpasa.

Förra säsongen var rejält skadedrabbad för Sadiku, men under den nuvarande säsongen har mittfältaren/försvararen (Sadiku spelar båda positionerna) varit tillbaka i laget i en större grad samt stått för en rad stabila insatser.

Under veckan som gick mötte Kasimpasa, i sin första match sedan landslagsuppehållet tagit slut, den andre ex-HIF:aren Atiba Hutchinsons lag Besiktas i en match i den turkiska ligan. Både Sadiku och Hutchinson spelade 90 minuter, samt bar kaptensbindeln för sina lag, i matchen som kom att sluta 1-0 till Kasimpasa. Sadiku spelade på mittfältet i denna match, och gjorde en så pass bra insats att han togs med i veckans lag.

Det senaste resultatet innebär att Sadikus Kasimpasa klättrar till 14:e plats med 34 poäng på 31 matcher, medan Hutchinsons Besiktas behåller förstaplatsen, trots förlusten senast, med 64 poäng på 30 matcher så här långt.

1 trackback/pingback

  1. Atiba Hutchinson med hattrick av assist – Allt Om HIF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*