En kompott av gammalt och nytt

Veckan går mot sitt slut men på nyhetsfronten dyker det upp både det ena och andra som har en HIF-anknytning. Vi har nya spelare på prov, vi har gamla spelare som blir tränare och vi har dessutom en före detta spelare som måste ångra sig bittert för att han lämnade HIF?

Vi börjar väl med det två nya vänsterfötterna som HIF testade i gårdagens träningsmatch, 2-2 mot det brasilianska talanglaget Avai FC. Uppenbarligen är det ont om vänsterfötter i HIF, förutom Edmans, så HIF testade en islänning och en division 1 spelare på vänsterkanten. Men min spontana fråga är ju; VEM ska petas till förmån för dessa i så fall?

***

Jesper Ljung. Jodå, den gamle HIF-mittfältaren som var med på den tiden HIF spelade på svensk elitfotbolls bakgata och sedermera var en av hjältarna i Sundsvall då HIF kom tillbaka i Allsvenskan, han har gått och blivit tränare.

Det är FC Trollhättan som får förmånen att bli tränade av en gammal HIF’are till nästa säsong. Och tydligen har han stora förväntningar på sig att lyckas. 

Vid första mötet blev han genast också vårt förstaval som tränare. Vi har redan ett ungt och mycket utvecklingsbart lag. Med Jesper som tränare ökar våra möjligheter att snabbt ta steget tillbaka till Superettan. Tankarna bakom ”Återkomsten” känns nu fullt realistiska“, säger ordföranden Mauritz Ljungman.

***

Gashi stannar! Det kommer förmodligen at lösa sig for honom då det gäller det privata. Och det är naturligtvis en förutsättning för att Gashi ska kunna bidra i den utsträckningen han gjorde i våras. För visst har det märkts att något har varit galet under hösten?

***

Följetongen Razak Omotoyossi fortsätter. Efter att ha varit en hyllad målskytt i HIF lämnade han för att söka (penga)lyckan i europa. Sedan dess tror jag han gjort fler resor och fler mil än vad någon av rymdfärjorna kommit upp i?

Senaste nedslaget för Razak är hos den icke helt obekante tränaren, (som också är en globetrotter), Sven-Göran Eriksson. Klubben är Leicester City i andra-divisionen i England. Razak är på plats och provspelar och gjorde faktiskt mål i matchen mot Notts Co häromdagen.

Om jag ska vara petig så var det dock inte 1-0 målet som han var ansvarig för, som HD rapporterade om. Razak var skyldig till 3-1 målet…rätt ska ju vara rätt…

***

Statistik i alla ära. Men ibland kan statistik vara allt annat än intressant, hur man än vrider och vänder på det. I dagens HD kan vi läsa ett av lågvattenmärkena då det gäller att tolka statistik…

***

Årets flopplag, AIK, har bevisat (om det nu var någon som tvivlade) att det inte går att köpa sig titlar i Sverige. En årlig löneskostnad på 23 miljoner kronor håller på att sänka skeppet och det ryktas om att klubben är konkursmässig.

23 miljoner kronor om året. Hur mycket tjänar Zlatan i månaden? Kontrasterna är sannerligen stora då det gäller ekonomi i fotbollsvärlden…

1 kommentar

  1. Razak tog väl inte steget ut i övriga Europa? Vill minnas att det var Al Nasr han gick till först.

    Angående vänsterfötter kanske vi inte ska glömma Gerndt. ;o)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*