Lite som “Heinz-ketchup effekten”

Rubriken är ganska passande gällande HIF-relaterade nyheter. Under en vecka-tio dagar fanns det knappt något nytt att rapportera om, nu har någon slagit på flaskan och det bara väller ut nyheter i mediavärlden.

Vi börjar väl med att säga farväl helt och hållet till Rafael Porcellis. Porcellis dök upp i HIF som sommarvärvning 2009. HD hade till exempel rubriken “Här är Henkes ersättare“. Någon ersättare för Henke Larsson blev han aldrig. Men trots hans bristande förmågor på plan fick han plats i mångas hjärta. En sällan skådad fighter som gick in med 110% i alla lägen.

Det blev 14 tävlingsmatcher för Porcellis i HIF-tröjan, varav 13 i Allsvenskan. Målskörden hamnade dock på noll.
Eftersom vi vet att Porcellis brukar läsa här, skickar vi med ett “Lycka Till i Framtiden – Porcellis! / Boa sorte no futuro Porcellis!
***
En annan före detta HIF’are (som också läser AOH…), Andreas Granqvist flyttar från Holland till Italien och skriver på för Serie A-klubben Genoa. Naturligtvis ett steg framåt i karriären, och förhoppningsvis rätt val av italiensk klubb. (om jag tänker på mutskandaler etc, förtäljer jag inte…)
***
Gerndt får hjälp i motgångarna av sin mentor Ulf Stillman. Och det är egentligen ingen nyhet som skulle behöva några stora rubriker (Läs: Sportbladet). Jag tycker det är logiskt, sunt och alldeles normalt. Kan tänka mig att Gerndt har rätt mycket press på sig för tillfället, och det kan vara på sin plats att få hjälp att bearbeta denna. Bra där!
***
Per-Ola Ljungs kontrakt förlängs över 2012. Ett i mina ögon alldeles ypperligt beslut av HIF. Bra Där!
“– Jag har ett drömjobb. HIF är för mig så mycket och så stort…”
Ett sådant uttalande värmer vilken supporter som helst…
Och till AOH låter han hälsa;
“- Ska fortsätta jobba hårt för fler segrar o nya spännande spelare. Rödblå hälsningar!”
***
Det kommer bli en intressant tid då transfer-fönstret slås upp. Och innan dess lär vi veta var Peter Larsson, Rasmus Jönsson och Alexander Gerndt spelar i Augusti.
***
Jag nämner inget av all det som hänt i fotbolls-sverige den senaste tiden. (Tänker på Disciplinnämnder, SvFF osv). Det kommer vi på Allt Om HIF att göra mer framöver, och då sakligt och informativt.
***
På söndag är det dags för bortamatch mot IFK Norrköping. Det blir det 92:a Allsvenska mötet mellan dessa två lag genom tiderna. IFK Norrköping ligger på plussidan än så länge med 40 vinster mot HIF’s 28…
Och vill ni upp till Norrköping för att heja fram HIF, rekommenderar jag att ni åker bussen med Kärnan.

8 kommentarer

 1. Skoj med P-O och jag har sagt det innan: han & Henrik Larsson ihop som tränartrojka så kan man inte hitta en bättre svensk tränarkonstellation för HIF…

  Peking väntar på söndag & är i trakterna då så det blir premiärbesök på Idrottsparken och får hoppas det blir ett trevligt sådant men varför inte? Alla HIF:s besök på konstgräs på bortaplan förra året gick ju bra -:)

 2. Håller med föregående talare angående tränartrojkan. Lägg till Sven som målvaktstränare så har vi en riktigt bra tränarkonstellation.

  Men nu har vi ju Conny (vilken inte är fy skam det heller)!

  Norrköping borta blir tufft. Dock så tror jag att vi tar 3 fina poäng. Tycker att deras målvakt (Hassan) har sett aningen svag ut.

 3. Javisst är Henke bra som tränare… OBS ironi. Han har mycket att bevisa innan han är mogen att ta över HIF. Han har inte gjort något bra i BOIS. Känns som han lever på sina spelarmeriter fortf.

 4. Peter Puaca, Tarmo Neemolo, Porcellis… nångång kunde det bli ett mycket intressant reportage kring dessa “frälsare”. På nåt sätt är det lite charmigt med dem – sorgligare dock med mindre lyckade målvaktsförvärv; Jakonen (?) som tappade in en boll per match på 80-talet och åkte hem till Finland, märkligt lik AIK:s Maijona, förresten… vad blev han av? Och tänker ibland på det tragiska ödet Fredrik Larsson. Hur mår han nuförtiden?
  Angående Henke: det kanske bara var slarv och dålig stilkänsla som gjorde att det inte blev fortsättning inom HIF, men det verkar som att han är fixerad vid en enda spelidé och inte bara politik utan även fotboll är det möjligas konst.
  Han förefaller inte vara nån vidare psykolog heller – och i nuläget ska vi verkligen gå omkring och sakna honom.

 5. Finns som sagt ingen anledning att ändra i nuläget men Conny är ju inte direkt någon ungdom så han lär väl inte stanna i HIF lika länge som Sir Alex gjort i United men man ska väl aldrig säga aldrig…

  Visst har Henriks facit som tränare ännu inte imponerat men betänk att han är färsk och få tränare kan trolla med sitt material (han är ingen Mourinho) även om jag tror de delar envisheten) – tror säkert Henrik gör en vända utomlands (Skottland/Holland) så är han redo för en super-superbtränartrojka för “Svenne Godis” får gärna stanna tills Olympia försvinner från jordens yta -:)

 6. Paul: De namn som du nämnde är inräknade. Jag håller just nu på att försöka få kontakt med Fredrik Larsson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*