Rachid och May vill visa sitt nya målfirande

Yttermittfältaren med de aviga dribblingarna hade en knackig inledning på årets säsong. Men i de fem senaste allsvenska matcherna har Rachid Bouazoun fått spela från start och han hoppas på att HIF vinner över IFK Norrköping på söndag, för då ska han och May Mahlangu visa sitt nya målfirande.

Photo by Gedda
Photo by Gedda

Från att ha blivit försatt på bänken och agerat inhoppare mot Syrianska FC (1-0), Örebro SK (1-1) och BK Häcken (1-1), tycker Rachid Bouazoun att det är skönt att få vara med i startelvan igen, där han vill stanna.

– Att spela från start är något som varje spelare jobbar för på träningarna, och för att komma in från bänken. Men det viktigaste är att stanna i startelvan genom att jobba hårt för mina lagkamrater och tillföra det lilla extra när det behövs.

Rachid fick spela från start i HIF:s första match för säsongen borta mot Mjällby (en match som HIF vann med 1-0 efter mål av Erik Sundin) men skadade sig och var inte tillgänglig för spel i de två efterföljande matcherna mot Elfsborg (1-0 till HIF) och IFK Göteborg (2-1 till HIF). Men Rachid har fått spela från start i de fem senaste allsvenska matcherna, och han tycker det har gått bra för honom.    

– Tills matchen mot GAIS (oavgjort, 1-1) som var en sådan match där ingenting fungerade, så därför är det viktigt att vara extra vass i nästa match.

I nästa match möter HIF IFK Norrköping på bortaplan. En motståndare som Rachid inte vet så mycket om mer än att de hade en bra start på årets säsong och att IFK Norrköpings hemmaarena Idrottsparken, är utrustad med konstgräs, något som Rachid tycker ger IFK Norrköping ett visst övertag.

– Men jag tycker det är bra att spela på konstgräs då det bidrar till att spela med mycket bollinnehav, säger Rachid.

IFK Norrköping ligger för närvarande på en tionde plats i tabellen. I förra omgången mötte laget BK Häcken och spelade oavgjort, 2-2. Men söndagens match mellan IFK Norrköping- HIF, är en ny match och tre nya poäng står på spel.

– Om vi gör detsamma som vi alltid gör; jobbar hårt utan boll och har kul med bollen – då borde vi vara OK för tre poäng, säger Rachid och fortsätter:

– Jag tror att den största anledningen till att vi har fått så många poäng, är för att vi är väldigt starka som ett lag vilket gör att de individuella kvalitéerna från vissa spelare blir extra synliga.

– Jag tycker att en av mina starkaste egenskaper är att dribbla, och för att vara ärlig så tänker jag inte så mycket på hur jag ska göra när jag ska dribbla och komma förbi en motståndare i en en-mot-en situation, utan det händer på ren intuition och beslutsamhet.

I dagens HIF spelar Rachid på en ytterkantsposition till vänster på mittfältet i ett 4-4-2 system.

– Det krävs mycket av mig fysiskt i ett 4-4-2 system, men jag tycker att det blir bättre för varje match, säger Rachid och fortsätter:

– Jag har alltid älskat att spela på en ytterkantsposition. Sedan jag var ung har jag alltid spelat på vänsterkanten i ett 4-3-3 system eller bakom anfallaren i en fri roll.

I det avbrutna Skånederbyt mellan MFF-HIF förra månaden, så gjorde Rachid 1-0 till HIF. Han hoppas på fler mål från hans sida, gärna i nästa match mot IFK Norrköping.

– Först och främst skulle det vara härligt ifall vi skulle kunna vinna matchen med mitt mål eller att mitt mål skulle vara ett bidrag till en seger, för det andra så skulle May (Mahlangu) och jag kunna visa alla vårt nya sätt att fira, avslutar Rachid hemlighetsfullt.  

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*