Lite från träningen och Conny

Vi har inte haft möjlighet att följa upp matcherna mot MFF och Bnei Yehuda förrän idag. Men som plåster på såren kommer vi att rapportera från träningarna den kommande veckan och givetvis även från matcherna för a-laget och för U-21. U-21-matchen kommer vi att liverapportera om allt går som det ska.

Från dagens träning, som jag av olika anledningar (läs: festival och antikmässa) såg bara sista delen, finns inte överdrivet mycket att orda om. Det jag fick se var smålagsspelet där det kändes som om tempot var bra och en del individuella prestationer lyste upp. Dels den redan omtalade magräddningen på Gerndts sjuka tillslag. Det var Daniel Andersson som lyckades fortsätta och som Dencker skrev tidigare idag, Daniel tackade Christer Olsson för magträningen.

Ute på plan så såg det piggt ut i mina ögon. God rörelse och Lindström på spelhumör. Mest imponerade dock Simon Thern med sina djupledslöpningar och framför allt en riktigt bra diagonallöpning som gav en medspelare friväg.

Glädjande var det också att se Hannu Patronen på plan. Syntes inte direkt att han varit borta mer eller mindre i 14 månader.

Efter träningen tog vi tillfället i akt och snackade lite med Conny om de två senaste matcherna. Det mesta har väl redan stått i diverse tidningar men i korta drag var Conny nöjd med MFF-matchen eller som han uttryckte det “två roliga halvtimmar”. Med detta avser han första halvtimmen av första och första halvtimmen av andra. Ivo Pekalski var däremot riktigt bra sista kvarten i framför allt första halvlek, enligt Conny.

Han menade också att HIF gick för vinstmålet i andra men utvisningen förstörde de möjligheterna.

Resultatet blev till slut rättvist enligt honom.

När det gäller Europa League-matchen så ligger vi under mot Bnei Yehuda i halvtid med 1-0 och har 90 friska minuter på oss att vända. Här konstaterade Conny att man inte kunde spela helt vanligt försvarsspel likt det mot MFF med tanke på värmen men framför allt med tanke på den höga luftfuktigheten. Han tyckte dessutom att man kom ifrån matchen med ett helt ok resultat som definitivt är möjligt att förändra.

Han betonade att det var uppenbart att deras vana vid värmen, inte att de tålde den bättre men att de kunde anpassa sitt spel till den, var viktig. De anföll i stötar och värderade lägena bra. Frågan är om det är deras spelstil även i svalare väder. (enl. Klart.se väntas 20 grader och 5 sekundmeters blåst på torsdag).

Conny tyckte att första halvlek var lite dålig. Man blev stillastående och stod på hela foten när Israelerna slog om i tempo. Det blev betydligt bättre i andra halvlek.

 

Tanken är att vi ska bevaka träningarna lördag, måndag och onsdag samt matcherna mot Göteborg och Bnei Yehuda. Dessutom är andemeningen att vi ska direktrapportera här på AlltOmHIF.se från U-21-matchen. Till detta planeras ett par intervjuer (ännu ej klart om det går att lösa) och naturligtvis PO-dagen före, reflektioner, betyg, krönikor och Conny dagen efter under den kommande veckan. Ni vet var ni ska läsa om HIF va?

1 kommentar

  1. Späckat program AOH men det tackar vi läsare för och härliga nyheter att Patronen ser pigg & sugen ut!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*