Liatorparn analyserar-Del 3

Tredje och sista delen av Liatorparn analyserar för den här gången. Allmänna tankar av Nicklas “Liatorparn” Persson följer nedan.

Liatorparn om att HIF hittills har släppt in lite mål i årets Allsvenska:

Det är ju värt jättemycket. Det ser man bara på resultaten, mycket bra bakåt. Det är inte bara backlinjen och målvakt, målvakten är ju duktig, men det är hela laget som gör ett väldigt bra jobb defensivt, om man ser från mittfält och  neråt. Det är riktigt bra alltså.

Liatorparn om Pär Hansson:

– Ja, och det visade han nu sist också (mot Kalmar FF) att han är en väldigt duktig målvakt, det är ju inget snack om det. Han har gjort många, många viktiga kanonräddningar då, liksom när matcherna har vägt, då har han ju visat sin styrka, tycker jag då. Dels går han in och tar det han ska göra men samtidigt så kan han göra dem här dunderräddningar också, det är ju det som är värt hur mycket som helst. Det är en trygghet därbak, riktigt bra.

Liatorparn om hur han tror att HIF kommer klara sig utan Alexander Gerndt och Marcus Nilsson:

– Det är det som är frågan. De har ju spelat en del matcher innan Gerndt och framförallt Gerndt på bänken, och jag tycker att man har klarat sig bra. Jag tycker att (Rasmus) Jönsson och de andra jobbar på riktigt bra ihop, så jag tror inte det hänger så mycket på en spelare utan jag tycker att de matcher som man har vunnit, det är nästan i grund och botten ett lagbygge. Det är hela laget som vinner matcherna tycker jag, för man jobbar för varandra, så jag hoppas och tror att det inte påverkar så jättemycket, faktiskt. Det finns många andra som har fått komma in och visat upp sig som har varit jätteduktiga, så jag hoppas att det inte ska påverka för mycket.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*