Liatorparn analyserar-Del 2

Framtida månad innehåller två Skånederbyn samt möten mot IFK Göteborg, Syrianska och Halmstads BK. Matcher som Nicklas “Liatorparn” Persson ser fram emot och tror kommer spela en avgörande roll inför hösten.  

De regerande svenska mästarna Malmö FF har inte nått upp till samma nivå som förra säsongen. Laget ligger på en åttonde plats inför Skånederbyt på Olympia på lördag.

– Det är en jättetuff match. Samtidigt är det det här att Malmö måste upp till bevis här nu och framförallt måste dem börja vinna lite mer och plocka poäng och göra bra match. Det krävs från publik och från förening att de måste börja vinna lite mer, så jag tror ju att Malmö kommer till att vara jättetaggade för det här, det är jag helt övertygad om, säger Liatorparn.

Men Liatorparn har segerreceptet.

– Jag tror, att kan vi bara ha lite is i magen i början av matchen, så tror jag liksom att det ska kunna gå vägen ändå. Men det blir tufft, det blir ett riktigt ställningskrig där tror jag.

Nästa motståndare blir IFK Göteborg. Den matchen spelas också på Olympia med datum, 31 juli.

– Det är ju två kanonmatcher direkt efter varandra.

– Det hänger mycket på, att om man tar bägge dessa två matcherna så ser det ju riktigt bra ut sen hela hösten, tycker jag. För de har gjort två riktigt tunga matcher och kan man ta sex poäng på dessa, så är det fantastiskt bra.

Samtidigt tar Liatorparn med i beräkningarna att Malmö FF och IFK Göteborg är två lag som jagar HIF i tabellen, därför tror han att de två lagen kommer sälja sig väldigt dyrt på Olympia.

– Kan HIF ta full poäng så är det ju underbart. Men kan man bara knipa fyra poäng så tycker jag att en vinst och en oavgjord är ju fantastiskt bra, då ska man vara nöjd, tycker jag. För det handlar inte bara om fotboll, det är mycket känslor i de här två matcherna både som föreningar och från supportrar.

Liatorparn antar att det kommer bli fulla läktare och en härlig inramning på Olympia, både mot MFF och mot IFK Göteborg.

– Det är sådana här matcher som man själv tyckte var roliga att spela och få vara med.

När dessa två kanonmatcher har spelats så följer två bortamatcher mot Syrianska FC (7 augusti) och ett Skånederby mot Trelleborgs FF (14 augusti).  

– Det som kan vara det svåra sen om det skulle gå bra där (mot MFF och mot IFK Göteborg), det är kanske att ladda om mot Syrianska och sen Trelleborg. Två matcher som man tycker på pappret att man ska vinna. Dem kan faktiskt bli jobbigare de två matcherna än Malmö och Göteborg. Så det är spännande matcher framöver.

Den 21 augusti väntar hemmamatch mot nuvarande jumbon, Halmstads BK.

– Personligen tycker jag att Halmstad har det blytungt. Jag vet inte vilka lag som skulle kunna hamna efter dem som det ser ut nu egentligen, om jag ska vara riktigt ärlig. Sen har de inte pengar heller till att värva någonting, så jag tror det blir en tung höst för dem.

Liatorparn tror att HIF kommer vinna matchen utan några större problem.

– Med rätt inställning, så kommer HIF vinna den matchen med ett par två- tre noll. Det är jag rätt övertygad om, om det inte händer någonting radikalt, för Halmstad ser inte bra ut nu faktiskt, avslutar Nicklas “Liatorparn” Persson.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*