Inför Malmö FF – med P-O Ljung

Inför morgondagens Skånederby har drygt 15500 biljetter redan sålts och under fredagsförmiddagen kvarstod endast ett drygt 1000-tal biljetter. Mycket tyder således på att Slaget om Skåne ännu en gång kommer att avgöras inför ett utsålt Olympia. Låt oss hoppas på en riktig fotbollsfest, med god underhållning och en inramning som ger eko runtom i landet.

 

Grattis till segern, samt att fortfarande vara obesegrade på Guldfågeln arena.
-Tack för det. Det är alltid lite extra krydda att möta Kalmar då man sällan på förhand vet hur Nanne väljer att formera sina trupper. Denna gång hade han valt att köra med två renodlade forwards med Sobralense tätt bakom och det gjorde att vi fick göra en del justeringar i paus.

– Överlag gör vi en stabil insats och får med oss samtliga poäng hem. Det är något som inte alltför många lag lyckas med och det var ett rejält styrkebesked.

Ca 150 personer på dagens träning – börjar derbykänslan infinna sig?

– Ja, det börjar kännas och det är såklart väldigt inspirerande för oss alla med ett sådant intresse.

Hur pass klara är du och Conny med startelvan inför den sista träningen?

– Vi är i stort sett färdiga, men sedan kan ju alltid saker hända som gör att man får omvärdera. Tex så fick Johan Eiswohld avbryta dagens träning med en bristning i låret.

Förutom Johan Eiswohld, så utgår även Erik Wahlstedt och Mattias Lindström från morgondagens trupp. Erik har en känning i vaden, men skulle enligt uppgift ha kunnat spela vid behov. Mattias ådrog sig en skada under torsdagsträningen och det är i dagsläget oklart hur länge han blir borta. Simon Thern, som även han fick en smäll i torsdags, var åter i full träning och har getts klartecken inför morgondagen.

Mohamad Ramadan tränade idag på egen hand och syntes varva Olympias innerplan med viss regelbundenhet. Däremot tycks det som om Lucas Ohlanders frånvaro kan bli längre än förväntat. Återhämtningen efter operationen var uppskattad till drygt sex veckor, men dessvärre tycks det som om en inflammation kan fördröja rehabiliteringen ytterligare.

Frånvaron av Eiswohld, Wahlstedt och Lindström, samt att Marcus Nilsson är avstängd, gör att truppen inför morgondagen spetsas med tre yngre spelare. Rasmus Lindgren, Mattias Freij, samt Emil Åberg. (de båda senare ingick i det framgångsrika P15-lag som AOH bevakade 2009. Sök på P15 i vårt arkiv för att läsa mer om dessa båda spelare)

Med tanke på deras ringa erfarenhet – Ger man någon specifik mental förbedelse inför ett derby?

Nej, det är väl kanske snarare i sådant fall att man försöker avdramatisera betydelsen.

– Det låter kanske lite trist, men det är egentligen bara ytterligare en match på pappret och vi försöker se till att samtliga fokuserar på sina roller.

Uppladdningen i övrigt då?

– Lite skämtsamt kan man säga att för egen del är det nog en av de enklaste matcherna att vara coach. Alla spelare är ändå så taggade inför uppgiften och vår roll blir nog mer att tona ner och försöka avdramatisera.

MFFs tränare Norling hävdade igår i en intervju att de är favoriter inför morgondagen.

Han får tycka vad han vill. Favorit eller inte, sånt brukar inte spela så stor roll i derbyn.

Något speciellt som är viktigt att fokusera på hos motståndarna imorgon?

Det hade nog varit enklare att förutspå om Rolle fortfarande varit kvar. Han hade ändå varit där under ett antal år och vi hade en rätt bra bild av hur de ville spela då.

– Norling, precis som Nanne Bergstrand i Kalmar, brukar tycka om att ändra uppställningar och formationer, men så här långt har det inte blivit så mycket variation. Men å andra sidan så har han varit för kort tid i klubben för att hinna med att sätta sin prägel på laget.

Man går in i en tuff period nu. Derby imorgon och sedan flyger ni till Israel redan på Söndag. Match på tisdag och sedan ny match hemma mot Blåvitt söndagen därpå. Tidigare har man pratat om vikten med bredd i truppen och nu försvinner två spelare, samtidigt som man olyckligt nog drabbas av skador samtidigt.

Orolig?

– Det finns alltid olika scenarion som kan oroa, men jag är övertygad om att vi såväl har kunskapen, som rutinen, för att klara av detta. Så direkt orolig kan jag inte påstå att jag är.

Truppen inför morgondagen:

Målvakter: Hansson, Andersson Backar:Andersson, Holgersson, Larsson, Edman, Baffo, Freij Mittfältare:Mahlangu, Gashi, Bouaouzan, Thern, Lindgren (Bergholz) Anfallare: Gerndt, Sundin, Jönsson, Åberg

Emellanåt kan det, även för en utomstående bevakare på träningen, vara tämligen enkelt att urskilja startelvan. Ibland är situationen motsatt och idag var det faktiskt precis så, även om vi såklart har våra aningar.

Hansson

Andersson Holgersson Larsson Edman

Jönsson Gashi Mahlangu Bouaouzan

Gerndt Sundin

1 kommentar

  1. Nog inte läge för några överraskningar just med tanke på skadeläget gör utbudet av spelare lite väl tunt just nu med ett sådant digert matchprogram – om P-O får frågan att ingå i truppen tror jag säkert han snör på sig sina g:a Puma Cup igen -:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*