Lennartsson: “Klacken har en viktig roll”

211106 Helsingborgs tränare Jörgen Lennartsson under fotbollsmatchen i Superettan mellan Värnamo och Helsingborg den 6 november 2021 i Värnamo. Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN / COP 147 / KA0127

HIF spelar den första av två viktiga matcher i ett kval för avancemang till Allsvenskan 2022 imorgon klockan 15. Som vanligt fick AOH en kort pratstund med Jörgen Lennartsson om läget. 

Under dagens träning blev det het stämning. Ravy Tsouka blev så pass förbannad att han fick hämtas vid grinden och dras tillbaka till planen av Anthony Van Den Hurk och Bödvar Bödvarsson. När situationen kommer på tal lugnar dock Jörgen Lennartsson ner det hela.

” – Jag tror han fick en stämpling på den ömma tån och då gör det ont som fasen. Det var väl det. Det ska inte vara något allvarligt. Han har varit borta ett tag för den tån, men nu har han tränat hela veckan. Det var en ilska över att han fick den stämplingen när det var trettio sekunder kvar. Han har varit försiktig med den tån hela veckan. Det var inte det bästa, men det är sånt som händer. Det var inte meningen, det var en olyckshändelse.”

Kvalmotståndaren Halmstad har förknippats tätt med epiteten välorganiserat och försvarsstarka. Här ser Jörgen Lennartsson en tydlig punkt som blir viktig. Utöver det vill han inte ge sin motståndare några tips om vad HIF ser för svagheter.

” – Snabbt passningsspel kommer vara en nyckel. Sen har vi så klart våra idéer om hur vi vill göra men det kan jag inte berätta för dig för då läser Haglund det.”

Truppläget är sådär med både Andreas Landgren och Anders Lindegaard borta utöver långtidsskadade Jakob Voelkerling Persson och Victor Göransson. Kvalet spelas över två möten något som naturligtvis har sina egna implikationer.

” – Är det så att vi skulle till exempel ligga under i första matchen kan vi inte bara kasta fram allt man har för att kvittera. Du vill inte gärna ha ett mål till i röven. Där måste vi ha en bra balans och en bra klokskap. I och med att bortamålsregeln fortfarande finns är det viktigt med en “clean sheet” på hemmaplan. Släpper vi inte in något mål här har vi skapat oss ett bra utgångsläge inför andra matchen.”

“- Det är också en faktor i det hela, att vi har publiken med oss. Det blir ett jävla drag på södra stå. Det ser vi fram emot, de har en viktig roll i att bära fram gubbarna”

Det ser ut att bli samma startelva som i Måndags, nämligen följande i en 4-4-2 formation:

Kalle Joelsson – Ravy Tsouka, Casper Widell, Charlie Weberg, Bödvar Bödvarsson – Wilhelm Loeper, Vladislav Kreida, Brandur Hendriksson, Adam Kaied – Anthony van den Hurk, Assad Al Hamlawi.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*