Lennartsson inför hemmapremiären ” – Vi vill ju vinna matchen”

210413 Helsingborgs tränare Jörgen Lennartsson under fotbollsmatchen i Superettan mellan GIF Sundsvall och Helsingborg den 13 april 2021 i Uppsala. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0161

I morgon väntar hemmapremiär på Olympia. Örgryte står för motståndet och även om det blir tomt på läktarna så blir det äntligen spel på gräs. Något som HIF tränaren, Jörgen Lennartsson, menar blir något ovant efter drygt tre månader på konstgräs

Vad säger du matchen imorgon?

Det blir kul. Vi längtar efter hemmapremiär och naturgräspremiär, goa känslor, vårkänslor, fint väder, sol och förhoppningsvis en bra prestation och ett bra resultat. Vi är taggade.

Vilka delar från Sundsvall vill du förbättra?

Det var faser i den matchen som vi var nöjda med och faser som vi absolut inte var nöjda med, framför allt i andra halvlek men nu tänker vi inte så mycket på den matchen, utan nu tänker vi mer framåt. Men vi vill kunna ha längre perioder av passningsspel på motståndarnas planhalva som är en viktig del i vårt spel.

Känner du att du har tränat laget tillräckligt och att ni kan ha ett varierat anfallspel?

Ja, variationen tycker jag att vi har ganska klart för oss när vi ska göra det ena eller det andra. Sen gäller det bara att oavsett viket vi väljer så behöver vi göra det med lite högre kvalité. Om vi spelar lite mer passningsinriktat och håller i bollen inom laget så behöver vi vara skickligare i den fasen och när vi spelar kontringsinriktat, rakare och lite mer i djupled så behöver vi bli skickligare också på att göra dem rätta valen och spela på rätt spelare för att det ska bli målchanser av det.

“Sen blir det såklart annorlunda på naturgräs och det är en stor skillnad från nu när vi har hållt på med konstgräs här i tre månader. Då blir det lite annorlunda, bollen beter sig på ett annat sätt och hoppar och studsar lite och då gäller det att anpassa spelet efter de yttre omständigheterna det ingår också för en fotbollsspelare att tackla det. Nu är Olympia bra, även om den inte är lika bra som den har varit de senaste åren på grund av vädret så är den ändå okej.”

När frågan kommer om hur man ska agera mot possession-inriktade Örgryte blir Jörgen Lennartsson försiktig men säger ändå:

” – Vi vill ju vinna matchen. Vi är ju ett lag som också önskar och ha perioder av längre passningsspel också, även om vi vill blanda upp det med lite annat. Det blir spännande.”

Jörgen Lennartsson berättade även att man inför matchen mot Örgryte endast saknar Victor Göransson som fortfarande är borta med sin hjärnskakning som han ådrog sig efter matchen mot Häcken i Svenska cupen.

AOH gjorde under helgen ytterliggare en intervju med Jörgen Lennartsson inför matchen mot ÖIS och finns i veckans avsnitt av AOH-Podden som släpptes igår, den finner du här.

Podden finns nu även på Spotify!

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*