AOH gratulerar Viktor Ljung…

170626 Helsingborgs Viktor Ljung under fotbollsmatchen i Superettan mellan Värnamo och Helsingborg den 26 juni 2017 i Värnamo. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144

…som fyller 30 år idag.

Viktor Ljung föddes 19 april 1991. Hans fotbollskarriär inleddes i IS Örnia innan han så småningom hamnade i Halmstad BK:s ungdomsakademi. Därifrån gick vänsterbacken i 2011 vidare till a-laget, där han kom att spela till och med säsongen 2015. I början av 2016 gick flytten sedan vidare till Henrik Larssons Helsingborgs IF.

Det blev dock endast 14 framträdanden för Ljung under hans två år i Skånes Stolthet, som var en tid präglad av såväl skadebekymmer som spel på obekväma positioner. I 2018 gick karriären konsekvent vidare till norska Levanger FK, där försvararen kom att spendera ett år och spela 19 matcher, innan han i 2019 återvände till Sverige och IFK Värnamo.

Ljung kunde hålla sig i stort sett skadefri även i Värnamo, och spelade 26 matcher under en säsong i Division Ett för smålandslaget. I 2020 tog vänsterbacken sedan steget hem då han återvände till Halmstad BK. Det blev en framgångsrik säsong för Halmstad som vann Superettan, men Ljungs säsong förstördes helt av skadebekymmer. Ännu är han inte helt skadefri, men förhoppning är att han ska kunna komma igång igenom så småningom i Allsvenska Halmstad.

Med det sagt önskar vi på AOH Viktor Ljung en trevlig trettioårsdag!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*