Leifs funderingar

Tänkte först stå över att göra detta inlägg men nu, några timmar efter matchen så gör jag i alla fall ett försök.

Fem förluster i rad. Undrar om jag någonsin upplevt det med HIF.

***

Strömbergsson skötte sig väl likvärdigt gentemot lagen. Men de assisterande.. Det sticker i ögonen att man använder assisterande från Märsta, 3,5 mil från Solna. Nu kan han ju vara djurgårdare men det är lika fel ändå.

***

Jag försökte komma fram till hur han kunde missa att den var inne. Det finns bara en möjlig förklaring och den är att domaren inte hann med i svängarna. Svårt att klandra någon som inte hinner med Accam och att Accam skymmer sikten så Wittberg inte ser när bollen är över linjen. Det är en godtagbar ursäkt. Man ska inte vinka för något man inte är säker på. Det är dock inte godtagbart 2012. Varför tar det sån tid att införa målkameror???

***

Vad den assisterande domaren på andra sidan har för ursäkt när han vinkar av Nikola Djurdjic har jag dock inte kommit fram till. Avvinkad trots att han var 1 meter på rätt sida. AIK vänder spelet och får en hörna tack vare sitt omställningsläge som de fick på den felaktiga avvinkningen. På den gör de segermålet. 

***

Kvitteringen går via armen in. Men det var inte ett felaktigt gjort mål. Önskar jag kunde gnällt på det också.

***
Peter Larsson och David Accam. Resten måste titta sig djupt i ögonen. Igen. 

***
Sex backar skadade och Wahlstedt hängde inte med i svängarna. Dags för trebackslinje?

***

Kanske inte eftersom Stoffe inte heller fixade det idag.

***

Hade inte skadat med en mittfältare med passningsfot.

***

En välbehövlig vila och vi får hoppas att Jere Uronen blir frisk snabbt.

***
Pär Hansson gillar inte Strömbergsson. TRE felaktigt dömda straffar och då varningen i dag. (Straffarna: mot AIK på Olympia som assisterande ändrade), mot MFF (Marcus Nilssons hals) och mot Kalmar.)

 

8 kommentarer

 1. Ja, skadeläget är ett fenomen som måste analyseras av klubben och att det särskilt drabbat försvarsspelare har ju inte underlättat ett stabilt försvarsspel. Jag håller med dig om Stoffe. Hans prestationer i år har inte varit i närheten av tidgare då han var en av lagets pålitligaste spelare. Sedan tycker jag eftersom Rachid är en personlig favorit att honom har Hareide lyckats sänka självförtroendet på, det är inte mycket som blir rätt för honom nu.

 2. Är skadeläget ett resultat av taskig försäsongsträning? Vilket i sin tur förklarar att vi inte orkar hela matcherna just nu… Eller är det bara tillfälligheter?
  Att Edman/Atta/Wahlen är skadebenägna är ju inga nyheter. Att Saidiku blir sliten är kanske inte så konstigt heller med tanke på att det är hans första säsong på den här nivån.

 3. Du menar Strömbergsson var lika dålig för bägge lagen? För hans nivå var först tillåtande och sen extremt restriktiv så tror inte någon av alla spelare på plan blev klok på hans nivå att döma matchen…

  Märsta, DIF eller vad som helst det kvittar: men linser eller glasögon behöver den domaren då han förutom det missade målet skänkte AIK 2 hörnor men som tur var inte resulterade, fast gör ju inte så mycket då han stoppade HIF från en 2-0 ledning som inneburit poängutdelning igår – sen med tanke på alla chanser vi skapade i första halvlek ska vi ändå ha ledningen i paus med minst 3-0 och ha avgjort matchen där samt då sluppit debatten om mål eller ej mål, kameror, extra domare osv.

  Om bollen går via en arm och det leder till mål låter det i mina öron som väldigt mycket ännu en miss från domarteamets sida, och av Pärs reaktion att döma verkar det så också – å andra sidan kunde AIK fått en straff strax innan när bollen var uppe i armbågshöjd på P.L.

  Hoppas det inte var allvarligt med Jere (även om man såg direkt att han inte kunde fortsätta) men mest betydande blir nu hur HIF hanterar den mentala biten av en låång paus tills nästa match för att bryta denna hemska rad av förluster på löpande band??

 4. Ingen av handssituationerna i matchen ska bestraffas. Här gör Strömbergsson alldeles rätt.

  Man kan tycka en massa om hur det borde tolkas men det är bara avsiktlig hands som ska blåsas för.

 5. OK, situationen med P.L. kan jag köpa då bollen var i höjd med armbågen men for ändå fram till en AIK:are som kunde fortsätta anfallet, för annars borde väl domaren blåst om bollen hindrats i sin framfart?

  Men vid 1-1 målet (svårt att se från läktaren där jag stod & inte mycket enklare på TV-repriser) måste väl det ses som avsiktlig om handen gjorde att AIK:aren fick skottläge som sen i förlängningen innebar kvittering?

  Dags att ta efter handbollen och inför 2-dommarsystem för då hade vi både haft ett par ögon som sett att Accams andra mål var inne, och kunnat avgöra om AIK:s kvittering var OK eller ej…

 6. Fredrik: Nej inget av lägena är avsiktlig hands. I den första (fick för mig att det var Baffo som fick den på armbågen men kan ha fel) så skjuter de upp den på armen och spelaren gör sig inte större och armen rör sig inte mot bollen.

  I den andra är det “oväntad boll”. Dvs spelaren hinner inte reagera på att bollen kommer utan får den på armen. Det är inte avsiktligt och ska inte bedömas som frispark.

 7. OK, fast det var en ny term “oväntad boll” men förstår innebörden att det inte var medvetet spelaren får fördel via att bollen tar på arm/hand i en situation som den i söndags – tack för förklaringarna till mina regelfunderingar!

 8. Ja det var en term Michael Lerjéus använde vid upptaktsträffen. Ska beskriva läget där man står nära och bollen plötsligt träffar armen/handen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*