Bitter? Klart jag är bitter!

Har ni någonsin råkat ut för ett inbrott i ert eget hus, er egen bil eller blivit rånade? Ja då vet ni precis hur jag känner mig idag.

Inför gårdagens match på Råsunda såg det prekärt ut för HIF:s del i tabellen. En seger var nästan ett måste för att hänga på “Europa-Tåget” och definitivt ett krav för att åka med på “Mästar-Tåget”.

Vi såg alla hur HIF gick all-in i början på matchen och tok-pressade och tok-anföll, allt för att sätta AIK ur balans. Och det lyckades ju. 1-0 målet var en frukt av snabbhet och framför allt en jädra vilja. Och sedan kom ju faktiskt 2-0 målet, som förmodligen – jag säger förmodligen eftersom vi naturligtvis aldrig får svaret – hade punkterat matchen och gett HIF tre poäng i jakten på ovanstående tåg.

***

Hade jag varit spelare i Allsvenskan, så som den ser ut idag, hade jag likt en totalt anonym Magnus Eriksson i ett totalt anonymt lag likt Åtvidaberg, tagit första bästa chans att smita ifrån eländet.

Det spelar ju liksom ingen roll hur mycket du än ger allt och hur mycket tid och energi du lägger ner på att bli bättre, resultaten kan du sällan påverka själv. Om du inte är extremt och fruktansvärt flexibel förstås.

– Speldagar ändras, flyttas, krockar med andra matcher, läggs senare än föregående omgång och spelas senare än tidigare omgång. Matchtider skiljer sig från vecka till vecka och match till match.

– Underlaget ändras från första, till andra och till tredje generationens plast, ibland spelas matcherna till och med på gräs.

– Bollarna är antingen mjuka, hårda, vobblande, tunga eller helt ospelbara.

– Domarna är inkonsekventa, inkompetenta och ibland har de till och med rätt. De rycker på axlarna åt ett komplett felbeslut och hävdar att nästa gång ska de minsann vara mer uppmärksamma. De utdelar ett kort åt en situation ena matchen som matchen efter knappt ger frispark. De vinkar offside trots att spelaren är en meter onside. De missar att vinka offside trots att spelaren är en meter offside.

***

För att då lite snabbt återgå till gårdagens match. Jag undrar, alla ni som säger att ni är tradionalister och överhuvudtaget inte skulle kunna tänka er att införa målkamera i fotbolls-sammanhang. Läs ovan argument. Hur tradionell är dagens fotboll?

Gårdagens linjedomare missade ett solklart mål. Jo, stackaren gjorde ju bara sitt jobb ut efter sin förmåga. Ett misstag som rycks på axlarna åt och han lovar att vara mer uppmärksam nästa gång.

Det misstaget, som de flesta glömt till nästa omgång, det misstaget kan – återigen, det kan vi ju naturligtvis inte vara 100% säkra på, men det KAN – innebära att HIF missar “Europa-Tåget”, och i sin tur en hel del miljoner i kassan.

Om jag är bitter idag? Tacka fan för de…

4 kommentarer

 1. Sätter mig gärna bredvid dig på tåget mot mittenriket, i bagaget är här också en massa bitterhet packat. Kan fan inte komma över det som hände igår. Hur vi inom fotbollen kan vara ljusår bakom Ishockeyn är för mig en gåta.

  Något måste hända! Våga gå i bräschen och inför målkamera till nästa års allsvenska, så att vi kan njuta av mål som är mål.

 2. Har för mig att jag läst om någon sådan här chipp som man skulle ha i bollen som då gav signal i domarens öra när hela bollen passerat målramen på insidan. Det skulle kanske kunna vara något för då slapp man ju glo på en kamera?

  Fast då är väl domaren döv så att han inte hör signalen i headsetet…

 3. Det spelar ingen roll vad domare, spelare gör när man har en som leder laget sämre än en pojklagsledare.

 4. Stefan: helt rätt – finns 2 system som UEFA/FIFA tittar på bl.a. efter Lampards mål mot Tyskland i senaste VM (som dock underkändes precis som vårt 2-0) och det ena är baserat på teknik med målkamera och det andra i stil med tenninsens “Hawkeye” vilket är det du är inne på med chip.

  Själv hoppas jag mest på chip-tekniken om inte man t.ex. testar med 2-dommarsystem a´la handbollen först. Jag tror risken med att införa kamera är vad säger att man stoppar vid att bara kolla tveksamma mål och inte även börjar kolla tveksamma situationer som offside, tröjdragningar, straffar??

  Och då slutar det med att vi snart inte spelar någon tid av de 90 minuterna utan bara ägnar tiden åt lyssna på avblåsningar för att istället kolla in en monitor…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*