Långsiktighet – ett fem månaders lån?

Vi börjar så klart med att välkomna Alfred Finnbogason till Helsingborg. Alfred förstärker HIF’s anfall fram till och med den 15 augusti.

Samtidigt som HIF klubbade genom sitt årsmöte på konserthuset i Helsingborg slutförde klubbens sportchef Jesper Jansson affären i Belgien där den 23-årige anfallaren tillhör mittenlaget Lokeren.

Personligen har jag aldrig sett Alfred spela, så hur bra eller inte han är, det kan jag så klart inte uttala mig om. Dock bör det ju vara en hyfsad spelare med tanke på att han gör mål för Lokeren samt även målskytt i det isländska landslaget.

***

Men, denna “värvning” ger mig långt fler frågetecken än utropstecken.

***

Är detta verkligen “allt” som HIF kunde vaska fram i anfallsväg? (Och nu bortser jag ifrån den spelaren som redan var klar, samt den spelaren som inte ville…)
Efter ett antal månaders scoutingverksamhet, så landar det på en islänning från den belgiska liga, som dessutom är på lån. Och inte nog med det, lånet går ut den 15 augusti, under den mest hektiska och viktigaste tidpunkten för HIF!

Var finns långsiktigheten i detta?

***

Oj, har jag blivit en gnällspik nu…även jag?

***

Är detta en alltså en snabb lösning för att täcka upp anfallet. En lösning i väntan på den “riktiga” värvningen?
En spelare som inte varit med i uppbyggnaden av säsongen.
En spelare som inte känner till spelsystemet.
En spelare som har väldigt kort tid på sig att prestera och visa vad han går för.
En spelare som kommer lämna när halva säsongen spelats, när HIF ska försöka kvala in till Champions League.

***

Detta känns inte helt ok… Men jag får ge mitt tillit till Jansson och hoppas att han har rätt fram tills dess att motsatsen bevisas.

Men någon långsiktighet kan jag inte se i detta…

 

 

 

8 kommentarer

 1. långsiktigheten ligger i att man tar en tillfällig lösning istället för att panikvärva något man inte är nöjd med..

 2. Någon aning om det ligger något i namnet Tarik Elyounoussi från norska ligan? Tydligen lite av samma spelartyp som Celso Borges som HIF också var intresserade av. En spelartyp i stil med Rasmus Jönsson vilket Alfred Finnbogason också ska vara, men Tarik verkar mer sugen (samt klubben) på en mer “långsiktig” lösning (läs försäljning)…

 3. Tarik har så vitt jag vet uttalat sig tidigare om att han inte var intresserad. Men sådant ändras ju från dag till dag beroende på hur mycket agenten vill trissa upp priset…

 4. Långsiktighet finns inte i HIF. 15 spelare har försvunnit från “mästartruppen”. I stället har det kommit 10 nya.
  De här har lämnat: Marcus Nilsson, Peter Larsson, Patronen, Holgersson, Carlsen, Lydsson, Eiswohld, Thern, Gerndt, Rasmus Jönsson, Porcellis, Skjelvik, Ramadan, Ohlander.
  De här har kommit: Krafth, Uronen, Atta, Hanstveit, Nordmark, Sadiku, Bergholtz, Sörum, Alvaro Santos, Finnbogason.

 5. Visst ville HIF ha köpoption men det gick inte. Tror dock HIF ville kolla av läget med Maxi, Rade och Wanderson till sommaren. Får inte GAIS sålt till sommaren blir dom tvungna att sänka priset.

 6. Kjell, enligt den logiken så har väl Lydsson, Skjelvik och Carlsen både tillkommit och lämnat då de var i truppen på tillfälliga lån sedan sommaren (Porris och Bergholtz “lämnade och tillkom” åt andra hållet).

  Samtidigt har jag svårt för att räkna in Eiswohld, Ramadan och Ohlander – då kan vi lika gärna räkna in eventuella spelare från ungdomslagen, med tanke på hur liten skillnad de gjorde. Jag får det till att fem relativt ordinarie och ett par bänknötare har lämnat tillsammans med en del utfyllnadsspelare, samtidigt som 4-6 nya “ordinarie” tillkommit (omöjligt att sia angående speltid Krafth, Uronen och Sadiku, oavsett hur mycket de imponerat hittills) tillsammans med några bättre bredspelare än de som lämnat.

  Oavsett vilket så är det förstås fortfarande en skrämmande spelaromsättning. Dock inte Magath-klass på det hela…

 7. Hej Fredrik,
  Om jag får lov att spekulera positivt, och du har tid att läsa några rader, så kör vi!
  Finnbogason anslöt till Lokeren 2010. Jag kan tänka mig att han skrev på ett 3 års kontrakt (då detta är standard). Mao har det gått två år på det kontraktet. I augusti är det alltså mindre än ett halvår kvar på Finnbogasons kontrakt med Lokeren. Är HIF nöjda då, så kommer man kunna förhandla med Finnbogason om en i princip gratis övergång till klubben. Är man det inte, får han gå tillbaka till Lokeren i förhoppning om att lyckas spela till sig ett nytt kontraktsförslag, eller lämna gratis till nån annan klubb efter säsongens slut.

  Detta är en bra lösning. Det gäller, i HIFs fall, att tänka långsiktigt först och främst rent ekonomiskt. Och detta är onekligen den bästa ekonomiskt långsiktiga lösningen.

 8. En islänning som är lite som Rasmus Jönsson? Jag har svårt att få ihop den kombinationen men icke desto mindre får vi se honom som en provspelare. Fredrik har rätt i mycket han skriver, det är inte långsiktigt utan mer en lösning när det är knappt om tid och tyvärr tllhör jag dem som inte ser sommarvärvningar positivt, det är ofta först året efter de kommer till sin rätt. Jesper har inte klarat uppgiften att ersätta Rasmus/Gerndt på ett bra sätt och dessutom är jag tveksam till hur väl vi står oss om Gashi eller May skadas. Alltså fog för en del oro inför den späckade och svåra säsong vi har framför oss men jag låter mig gärna överraskas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*