Allsvenska notiser – “Invasion Helsingborg”

Får ett litet meddelande från Borås-hållet. Det mobiliseras för vad som i Elfsborgs-kretsar kallas för “Invasion Helsingborg”.

Texten nedan kopierad från den framtida invasionens hemsida
– Håll till godo! (Och ta det med en grabbnäve salt…)

Invasion Helsingborg

Tänk er en vårdagsmorgon, solen skiner och börjar så sakteliga värma upp Ryavallens parkeringsplats. Det är fortfarande tyst och lugnt, men om bara någon timma kommer det att vara full aktivitet här. Datumet är nämligen 8 april och det är dags för bortapremiär för IF Elfsborg. Äntligen ska alla Elfsborgare få åka på bortamatch igen. Man kan riktigt känna hur stämningen stiger då klockan närmar sig 11.30, då avresetiden är satt. Folk går och byter sina bussbiljetter mot specifika bussplatser utanför Gula villan och traskar sedan ner till karavanen med bussar som står uppradad.

Något försenade lämnar sedan bussarna Borås för den 24 mil långa resan till Helsingborg. Stämningen stiger ytterligare på bussarna och väl framme är det riktigt laddade supportrar som sätter sig på krogen. Efter en hel del skratt, sånger, hopp och dans lämnar alla Elfsborgare puben för en gemensam marsch till Olympia. På arenan är det trångt i insläppen och läktaren blir efter en stund helt knôkafull. Sångerna ekar över Olympia och det är ingen tvekan om vilka supportrar som hörs mest och högst. Matchen sparkar igång och den gula supporterskaran bär fram sitt lag. Det märks direkt att Elfsborg anno 2012 är ett mycket gediget lag och man spelar stora stunder ut Helsingborg, dock får man inte in bollen. Detta leder till att Guliganerna får ännu mer tryck i sina sånger, i hopp om att lyfta laget det allra sista. Jublet vet inga gränser när nyförvärvet Viktor Claesson sätter det avgörande målet med fem minuter kvar.

Efter matchen står segerrusiga Guliganer kvar och sjunger ända tills man börjar inse att spelarna nog redan sitter i bussen på väg hem. Därefter följer en hemresa med många glada och nöjda resenärer. Några av de yngre inser att de är lediga dagen efter och planerar in en segerfest. Några av de äldre sitter mest och njuter av en öl och segerns sötma.

Du vill väl inte missa upplevelserna den 8 april? Se till att köpa bussbiljett nu! Biljetterna säljs på Team Sportia och Ica supermarket knalleland.

Invadera Helsingborg!”

***

Ja, så nu vet vi vad vi har att vänta oss…

1 kommentar

  1. Tur drömmar är grattis för ska en sådan här “våt Knalle-dröm” bli sanning kommer de få jobba hårt: både på läktaren med stämbanden och spelarna på plan med blod, svett & tårar – för vi ska nog se till att rödblåtts hemmapremiär blir en glädjescen för oss och en hemfärd likt den som ägde rum från Ruddalen 92 för Guliganerna…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*