Var håller skyttekungarna hus?

Det är alldeles uppenbart att det är fler lag än HIF som skulle behöva en riktig avslutare. När elva av 16 lag går mållösa av planen i första omgången undrar man var skyttekungarna håller hus? Ska verkligen Tobias Hysén få husera ensam i topp?

Jag noterade att både Rasmus Jönsson och Erik Sundin hade flera chanser mot BP men att ingen av dem lyckades överlista BP:s båda riktigt duktiga målvakter. Räknar med att det kommer att lossna för främst Rasmus framöver men att HIF behöver komplettera anfallet är uppenbart.

Conny Karlsson har lika stor anledning att vara nöjd med premiären som vi supportrar. Mattias Lindströms volleykanon satt verkligen som en räkmacka på en ScandLine-färja.

Eftersom jag numera är bosatt närmare Stockholm än Helsingborg så hade jag tyckt att det vore kul att åka och kolla på HIF spöar Djurgården i nästa omgång, men det får jag inte! Anledningen är att stockholmare inte kan uppföra sig som folk! Vi fotbollsvänner minns med fasa bilderna från Djurgårdens match i höstas när huliganerna sprang in och dessutom sopade till spelare från motståndarelaget. Personligen tycker jag att DIF borde ha degraderats istället för att få spela utan publik, men att dränera allsvenska på två stockholmslag hade förstås inte heller varit så lyckat. Trots allt behövs de eftersom det även finns skötsam publik i huvudstaden.

För att återgå till HIF så tycker jag att det var roligt att få se att Conny fått ordning på defensiven och att Joel Ekstrand och de övriga i försvarslinjen skötte sig så bra. Men man kan inte dra för stora växlar på det eftersom BP bara lyckades åstadkomma ett enda avslut och då inte ens träffade mål. Klart att det finns ett samband men jag hoppas att HIF-försvaret växer ytterligare i styrka tills nästa hemmamatch som lär bli en rejäl värdemätare på var laget står. Då, den 29 mars, handlar det om att stoppa Hysén och hans guldtippade kompisar. Det är en match att se fram emot!

// Roland Nordqvist – www.rolandnordqvist.com

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*