Klart den var inne..eller ?

Det var egentligen först i samband med Christoffer Anderssons hörnspark i matchminut 47 som dagens kamp mellan Gefle och HIF blev intressant. Bollen passerade samtliga utom en Gefleförsvarare som rensade undan, vad han själv trodde var på mållinjen, då det plötsligt signalerades för mål.

Episoden föranledde inte helt oväntat protester från hemmalaget och även om jag inte tycker mig se något oschysst i Patronens försök att nå bollen i första läget, så missar såväl han som Geflekeepern bollen. Utifrån reprisbilderna som fanns att tillgå är det sedan omöjligt att med säkerhet fastställa om bollen faktiskt passerade mållinjen.

Målkameror eller inte ?
Man kan alltid ifrågasätta domslut i efterhand och även om jag har förståelse att det inte är lätt i stundens hetta att alltid ta korrekta beslut, så bör diskussionen om införandet av målkameror tas upp till ytan.

Med tanke på att fuskande/filmande har ökat lavinartat så vore det kanske inte helt otänkbart att även tillta kameror vid andra situationer. Det får ju dock inte inverka tidsmässigt på spelet, men en fjärdedomare borde väl med hjälp av kamerabilder i princip kunna hålla en dialog med sina kollegor på plan, samt rapportera solklara felaktigheter.

Nog hade världens största sport mått bra av ärligare bedömningar…

10 kommentarer

 1. Spelet utvecklas och regler ändras ständigt och bara för att det alltid varit på ett sätt innebär ju inte automatiskt att detta är bästa lösningen.

 2. Ärligt talat så tycker jag att bollen inte är inne och det dessutom är solkar frispark när Patronen ramlar in i deras målvakt. Målet var en skänk från ovan, riktigt sorgligt dålig debut av den unge domaren. Dock kul att det gynnade oss som det gjorde, hade det varit på Olympia och vi hade fått det första målet emot oss och sen inte fått straff med oss i andra.. fan han hade blivit mördad.

  Sedan får vi inte glömma att fotbollen är konservativ. Förändringar ska komma långsamt, även om de accepteras efter ett tag. Men det finns ju undantag också, kommer ni ihåg när man provade på time-outs i allsvenskan? Kan ha varit 97-98 nångång. Funkade katastrofalt dåligt.

 3. Det var inte debutantdomarens fel, han fick besked från linjen att bollen var inne…
  Men jag håller med. Jag kan inte se att den bollen är inne heller. Men som sagt, NÅGONGÅNG ska de vara vi som har den turen också! 😉

 4. Det är inte ruff från Patronen. Det var dessutom Hugossons TREDJE missade utrusning. Han springer själv in i Patronen. Om den var inne? Jag var helt övertygad. Först. Men när man ser reprisen så är jag mer tveksam. Kan dock inte säga att den var inne.

  Att man skulle gå bananas över en utebliven straff? Jo säkert. Men domaren gör rätt här. Det ÄR inte straff när någon skjuter upp bollen på armen. Det är till och med mer straff (om något nu kan vara det för antingen är det väl eller inte) när vi får den mot Änglarna. Där finns i alla fall en rörelse på armen i täckande syfte vilket det INTE finns vid den omtalade situationen.

 5. Tycker det i många avseenden är samma straffsituation som den vi fick mot blåvitt. Vi fick den, Gefle inte. Jag vidhåller att vi bör vara nöjda med domarutdelningen igår.

 6. Mycket tur i domslutet. Men vad som skall sägas är att Hugosson knuffar med raka armar på patronen i samband med att hörnan slås. Alltså ruffar han lika mycket i mina ögon som Patronen.

  Men 97 fall av 100 får målis frispark. Om det är mål eller ej vet nog bara linjeman och de som råkar sitta precis rätt vid hörnflaggan. Alla andra gissar bara.

  Skeptisk till kameror det blir för långa avbrott

 7. Oldtimer: Ja den är snarlik men jag hävdar inte att det var rätt att vi fick straff mot Göteborg och det gör ju inte många överhuvudtaget. Alltså var det rätt att inte blåsa igår.

 8. I dagens HD skriver Rookie-bruden att Gefle skulle haft straff. Inte kanske. Dem borde haft det.

  Han har armen intill kroppen och den tar dessutom på axeln från sidan. Absolut inte straff enligt regelboken.

  Precis som det absolut inte är frispark på hörnan då Gefles målvakt som sagt sätter en rejäl knuff i ryggen på Patronen innan bollen kommer.

  Målvakter är jävligt fula när dem själva hoppar in i en duel. Kommer någon in i en duel med en målvakt faller han som en fura.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*