Nu är det riktigt, riktigt uselt HIF!

Vi kan intala oss både det ena och andra i floskel-väg för att bortförklara förluster. Men det är inte “ömsom vin, ömsom vatten” som Roar sa efter matchen. Det är inte ens utspädd lättmjölk. Det är klartext: Riktigt förbannat uselt HIF!

För det första är jag uppriktigt positivt överraskad över att drygt 9500 personer begav sig upp på Olympia ikväll- Med tanke på hur väder och vind ackompanjerade tillställningen, så är det riktigt imponerande.

Föga imponerande var dock “gladiator-spelet” på gräsmattan…

ymer13
Ymer: “Lägg ner flosklerna, lyft på huvuden och knyt nävarna HIF!”

Efter att kalendern slagit över från juli till augusti var det också början på kräftgången vi nu beskådat HIF utföra de senaste sju matcherna. Sju matcher, 21 poäng att spela om. HIF har tagit 7. Och där har vi också det som kommer vara avgörande för hur Allsvenskan 2013 kommer se ut när vi summerar i november.

Jag har allt sedan februari tokhyllat både Roar och hans “nya” HIF. Och det var ju i och för sig ganska enkelt, så länge det gick bra för HIF. Men när nu den milsdjupa svackan (sprickan) öppnade upp sig, blottar den svagheter, både hos HIF och hos Roar. Svagheter som var väl maskerade under första halvan av säsongen. Svagheter som ingen verkar veta hur de ska hantera och vända till styrkor. För tillfället känns det mer som fritt fall, än som en formsvacka…

Vi kan leta upp många detaljer som inte alls fungerar. Men det mest fundamentala och grundläggande för ett tryggt fotbollslag, det är försvarsspelet. Och i HIF finns det inte ens en tillstymmelse av försvarsspel längre? Allt som firma Carlsson&Ljung byggde upp, verkar raserat och försvunnet i den milsdjupa sprickan eller borta med vinden.

Och det är klart. Vi supportrar, en del media, har ju från start ifrågasatt HIF och dess – anfall – med ord och skanderingar; “Vem ska göra målen?”, “Vi behöver fler anfallare!”. Och i detta har det absolut viktigaste glömts bort. Fokuseringen på tryggheten som det inger ett väl fungerande lag – ett väl fungerande försvarsspel!

Så NU, om inte för ett par veckor sedan, är det HÖG tid att ta tag i det grundläggande. Se nu till att få ett försvarsspel som fungerar, inge lugn och trygghet i mittfältet och i och med det ge anfallarna större frihet och mer tid att utföra deras jobb!

***

Och om det inte framgår i texten ovan, så är undertecknad riktigt rejält besviken för tillfället. Och jo, jag är fortfarande HIF:are -” i vått och torrt”, samt alla andra floskler, men någon gång är det ju dags att reagera – och denna tid är NU!

***
Det är sex matcher kvar. Inget är på långa vägar avgjort. HIF har bara försvårat utgångsläget för sig själv nu när spurten av Allsvenskan inleds. Och ibland uttalar sig spelare, ledare inom klubben att de vill ha publikens stöd. Ja, det får ni (drygt 9500 kom till Olympia idag), men nu är det dags för er spelare OCH ledare att ge tillbaka till publiken, fansen, supportrar och övriga som bryr sig! Strunta i alla floskler och tunga huvuden. Knyt nävarna i fickan och lyft på huvudena!

Nu jädrar är det dags!

bbl_fredrik_ymer

 

 

 

 

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*