Känslan om ödesmatch infinner sig

Imorgon kväll kommer Elfsborg på besök, ett lag som HIF egentligen har bra statistik mot hemma på Olympia, men med det prekära tabelläge man befinner sig i kryper känslan om ödesmatch sig på.

MINIATYR 1
Foto: Bjarki Tordarson

Om ni lyssnade på vår podcast häromdagen förstod ni på vår jargong att vi tre såg torsdagsmatchen som en ödesmatch, inte bara för HIF i jakt på poäng utan även för Roar Hansen som tränare för laget. Nu tycker inte alla medarbetare likadant och kollega Nordqvist lyfte sina åsikter i en text i veckan, han menar att ett tränarbyte inte alltid ger önskad effekt, om det gör det är den ofta kortvarig.

Jag väljer att jämföra med Division 1, som jag arbetar med till vardags, där den nuvarande tabellfyran Oddevold under tisdagen sparkade sin tränare för att spelet inte varit så bra som styrelsen hoppats på. Klubben hade inför säsongen en uttalad vision, att nå superettan, men med sex poäng upp till serieledarna väljer nu klubben att göra en förändring i ledarstaben för att få igång laget igen.

MINIATYR 2
Foto: Bjarki Tordarson

Givetvis skiljer det en del mellan klubbarna, men att entlediga en tränare för en Division 1-klubb är utan tvekan lika hård, om inte hårdare, för ekonomin än för en allsvensk klubb. För ekonomin är det enda skäl jag ser till varför ändringen inte redan skett. Uppenbart lämnar Hansen inte in nycklarna självmant, klubben kommer få ta beslutet och därmed också stå för den ekonomiska förlusten.

Jag hoppas och tror innerligen att det under våra tio inspelade poddavsnitt har framgått att jag inte har någonting personligt emot Roar Hansen, varken i rollen som tränare eller han som person. Jag tror att han är en väldigt kompetent tränare som med små medel kan göra underverk, men jag tror också att när man har kört fast i och med en grupp kan det vara bra för gruppen med en ny röst.

MINIATYR 3
Foto: Bjarki Tordarson

Vill det sig illa imorgon är laget kvar på kvalplats, och med blott elva omgångar kvar att spela bör förändringen ske under fredagsmorgonen, för tre dagar senare väntar en svår bortamatch mot BK Häcken och där kan en injektion göra skillnad. Elva matcher innebär 33 poäng att spela om, minst hälften av dem lär krävas för att rädda kontraktet, hitintills snittar vi en poäng per match, ja ni förstår nog.

Vet i ärlighetens namn inte vad som är värst, det faktum att det usla tabelläget ger mig en oroskänsla i magen eller att samma tabelläge får mig att hålla på våra antagonister i söder ikväll när de tar emot Örebro hemma på Swedbank Stadion.

bbl_jimmy_fors

5 kommentarer

 1. Jag har hört att Jesper Jansson säger upp sig om styrelsen sparkar Roar, eftersom det är han i huvudsak som ville värva honom i första skedet.
  Om detta stämmer kan det bli en dominoeffekt som på kort sikt ställer till en väldig oreda i klubben, dock tror jag att klubben behöver nytt friskt blod i de övre leden också.
  Det skiljer 20-30 miljoner mellan allsvenskan & superettan, så Roars lön är en relativt liten post i detta sammanhang….

 2. Det har jag inte hört, men skulle det vara så får man ta den smällen också, ingen är oersättlig som man säger. Skillnaden mellan AS och S1 i pengar från förbundet skiljer 15 miljoner, sen kan du räkna på tappade sponsorer och sämre publiksnitt. Blir nog mer än 30 miljoner för en så pass stor klubb som Helsingborg.

 3. Intressant laguppställning dock till mötet med Elfsborg, enda frågetecknet är väl var Roar placerar .Bojanic.
  Knappast en anfallare med de känsliga framspelnings fötterna han besitter.
  Jag tror inte styrelsen sparkar Roar innan omgång 19-22 spelats….

 4. Tycker också man mönstrar en spännande laguppställning (om det nu blir den). Bojanic som “10:a” känns klockrent, man får tre spelare centralt i försvarsspelet och en kylig, bollskicklig spelare släpandes i anfallen. Efter omgång 22 kan vara farligt, jag tror nämligen att man behöver 14 poäng till för att klara kontraktet utan kval.

 5. Jag menar beroende på resultaten i omgång 19-22.
  Eventuell förlust mot Elfsborg & Häcken så ryker Roar….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*