AOH tippar Allsvenskan – Omg. 19

Nu är det tätt mellan omgångarna och redan ikväll drar omgång 19 igång. Men var inte oroliga, i vanlig ordning kommer vi på Allt Om HIF berätta hur den slutar. Denna omgång är det Bjarki Tordarson och Björn Velander som berättar hur det går. 

AOH Tippar (2)

Mer speltips: Vi samarbetar med Spelbloggare.se. Där hittar ni mängder av speltips och rekar varje dag.

1) Åtvidabergs FF – IFK Göteborg

Bjarki: Åtvidaberg tvålade till Kalmar sist medans Göteborg kryssade mot Malmö. Åtvidaberg kommer INTE att vinna mot ett pressat och revanschsuget Göteborg.

Slutresultat: 0-2

Björn: Åtvidaberg slog Kalmar senast men denna omgång blir det betydligt svårare motstånd och det blir förlust på plasten.

Slutresultat: 1-3

—————————————————–

2) IF Brommapojkarna – Gefle IF

Bjarki: Gefle har ju inte gått som tåget på sistone. Visst, nu vann de ju sin förra match men de kommer nog inte att vinna mot BP på hemmafrigolit.

Slutresultat: 2-1

Björn: BP fick stryk av Falkenberg senast och denna gång är det Gefle som åker hem med alla poängen.

Slutresultat: 1-2

—————————————————–

3) Malmö FF – Örebro SK

Bjarki: Behövs det sägas något? MFF borde vi vinna så det bara stänker om det. Men jag gillar idén om att ÖSK skräller.

Slutresultat: 1-1

Björn: Malmö kör över Örebro utan större problem.

Slutresultat: 3-0

—————————————————–

4) AIK – Djurgårdens IF

Bjarki: 

AIK har precis vunnit mot Gefle i samma omgång som DIF torskade mot Halmstad. DIF är nog piskade till att ta trepoängare men det borde väl AIK också vara när det gäller kommunalt derby. Vad jag läst mig till så är Friends “gräs”matta mer kvicksand än gräsmatta. Men en dålig gräsmatta är alltid bättre än en ny plastmatta.

Slutresultat: 4-2

Björn: Det vankas derby på Friends och det ryktas att planen, som vanligt, har sett bättre dagar. Det gynnar AIK som fortsätter jaga Malmö i toppen.

Slutresultat: 1-0

—————————————————–

5) Mjällby AIF – IFK Norrköping

Bjarki: Chippen kommer in och bevisar att han inte är så bra som hans hype är. Man brukar säga att man får vad man betalar för, vad jag vet så betalar man inget för Chippen. Norrköping, som kryssade borta mot ett bottengäng sist, kommer att lägga i en högre växel och vinna sin kommande match.

Slutresultat: 1-3

Björn: Nu kommer Chippen-effekten och man kör över ett blekt Norrköping.

Slutresultat: 2-0

—————————————————–

6) Halmstads BK – BK Häcken

Bjarki: Häcken, detta häcken. Ena matchen imponerar dem och nästa match spelar de som vilken annan mittenklubb från Allsvenskan. Halmstad, som har kommit ikapp och passerat HIF, är också en son klubb som förlorar mot bottengäng och sen vinner mot lag från den övre halvan. Därför tror jag på Halmstad.

Slutresultat: 3-1

Björn: Halmstad besegrade Djurgården sist. Men mot Häcken får man det betydligt svårare. Häcken vinner med uddamålet.

Slutresultat: 1-2

—————————————————–

7) Kalmar FF – Falkenbergs FF

Bjarki: Kalmar förlorade sist mot Åtvid och Falkenberg imponerar med sin 10:e placering. Jag tror att Kalmar inte är så sugna på att förlora denna också.

Slutresultat: 2-0

Björn: Kalmar visar att förlusten senast mot Åtvidaberg bara var en plump i protokollet och hemma besegrar man Falkenberg enkelt.

Slutresultat: 3-1

—————————————————–

8) Helsingborgs IF – IF Elfsborg

Bjarki: Helsingborgs IF har inte sett en trepoängare sedan den förste Juni. Det är 558 spelminnuter sedan… Vilket är heeelt sjukt. Vem hade trott 2011 att man skulle ligga på kvalplats mot slutet av 2014? Man kanske inte är bättre än så. FEL! HIF är mycket bättre än så. En pressad Roar och ett pressat HIF kommer att gå in 110% mot detta Elfsborg. Detta är matchen som gör att Elfsborg tappar greppet om toppstriden. Detta är även matchen där HIF klättrar 2-3 placeringar och påbörjar sin resa upp i tabellen. Man kommer att vinna och man gör det snyggt!

Slutresultat: 3-0

Björn: Tyvärr får HIFs fem matchers svit som obesegrade ett slut här. Elfsborg blir för svåra.

Slutresultat: 1-2

Bjarki Tordarson BBL

Björn Velander BBL

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*