Förre U21-anfallaren Gustaf Nilsson åkte ur danska Superligan den gångna säsongen med sitt Vejle. Trots två år kvar på kontraktet så drar 22-åringen till sig intresse från flera Allsvenska klubbar

2014 debuterade den då 17-årige Gustaf Nilsson, i Allsvenskan, för Falkenberg. Året därpå kom genombrottet och Nilsson stod för sex mål på 21 matcher. Sommaren 2016 såldes han till Bröndby för sex miljoner kronor. Men anfallaren hade svårt att platsa i den danska storklubben och hamnade istället på bänken.

2017/18 blev det spel i Silkeborg och i år i Vejle. Men klubben lyckades inte hänga kvar i Superligan och nu letar Nilsson en ny klubbadress. Enligt rykte så har redan Falkenberg försökt att få loss sin forne stortalang men erbjudandet var inte tillräckligt bra för att Vejle skulle acceptera det.

Nilsson har två år kvar på sitt kontrakt men har inget intresse av att spela i den danska andradivisionen vilket innebär att hans agent febrilt söker en ny klubb till anfallaren.

Under den gångna säsongen noterades Gustaf Nilsson för två mål på 21 matcher vilket kanske kan ligga honom i fatet. Åldersmässigt, och med tanke på att redan testat på spel i Allsvenskan och utomlands, borde han vara ett intressant för HIF i jakten på en ersättare till Andri Bjarnason

Föregående inlägg Semester…aldrig som inbiten HIF-supporter!
Nästa inlägg Allsvensk omstart – har du koll på de nya reglerna?

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: