Semester…aldrig som inbiten HIF-supporter!

Jobbdatorn kopplas ner och semestermeddelandet går igång…

Hej, jag befinner mig på semester och nås endast via mail! Vid brådskande ärenden når ni mig via mobilen…

Går in på min tredje vecka ner i Spanien och semestermooden, från vardagen och jobbet, har sedan länge infunnit sig och även om man håller sig ajour så går allt på halvfart. Sen har vi det här med HIF och det faktum att man förälskat sig i en fotbollsförening. Från dom kan man aldrig ta semester…

Missförstå mig nu inte då detta givetvis är självvalt och, av någon anledning, så stormar det aldrig mer kring klubben som det gör under sommarmånaderna. Man går ständigt runt med en mobil som uppdateras löpande. Man vill ju liksom inte missa något…

Förra sommaren blev ju rena rama hemvändarefesten när välkända nunor som Rasmus Jönsson, Granen och Holger dök upp under semestern. Inte utan att man fylldes av energi inför omstarten mot Norrby! I år verkade allt relativt lugnt innan styrelsen tryckte på Play och  ”Cirkus HIF” rullade igång. Och som den satte igång…

Ryktet om att Bjarnason kan vara på väg bort tar fart. Det snackas om Darmstadt och  efter en snabb koll med våra källor visar det sig att islänningen är på väg ner till Tyskland för en läkarundersökning. I all hast förbereder man en krönika som egentligen bara innehåller ett stort fel. Jag har, i all iver, glömt att stämma av vart det bär av för Andri…

Dagen efter ringer mobilen. Jag missar helt samtalet då jag samtidigt ligger i plurret. Fem minuter senare upptäcker jag det missade samtalet och i samma veva så basunerat medierna ut att PeO Ljung fått lämna sin tjänst som huvudtränare för klubben. Efter några samtal så känns det som att jag kunnat koka ner en lista på tre lämpliga kandidater till jobbet! Mikael Stahre, Martin Pringle och Håkan Ericson! Någon i den trion är rimligen den som skall rädda kvar klubben i Allsvenskan

Diskussioner och spekulationer pågår hejvilt på forumen och samtidigt kommer uppgifter om att Stahre tackat nej. Vad bra – då är listan nere på två namn…

Några timmar senare sitter jag på uteplatsen och sipprar på en sangria när HD släpper bomben – Henrik Larsson seglar upp som det säkraste kortet att ta över efter PeO! Att jag höll på att sätta drickan i halsen är ett understatement! Samma Larsson som knappt två säsonger tidigare lämnat klubben efter ett totalt haveri i kvalmötena med Halmstad.

Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / 92281

Samtidigt går vi mot ett öppnande av transferfönstret och tips trillar in i en strid ström om bla en målvakt som PeO träffat någon dag innan han fick lämna eller anfallaren med erfarenhet från PL-spel. Vissa saker får man ta med en nypa salt medan andra tips visar sig ha mer substans.

Nä, idag är det midsommarafton och då bör tom arbetet på Olympia ligga nere så idag kan man äntligen njuta till fullo av sin semester. Men känner jag mig själv så lär jag ändå uppdatera mobilen ett antal gånger under dagen. För semester…det har man aldrig som en riktig HIF-supporter!

Nej, nu lutar jag mig tillbaka i solstolen och öppnar upp en svalkande öl innan firandet drar igång även här nere. Med önskan om en härlig midsommar till alla våra följare…

Soliga hälsningar från Cabo Roig

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*