Joseph Baffo från start mot IFK Göteborg?

Två mittbackar saknas inför matchen mot IFK Göteborg imorgon (läs söndag) vilket innebär att en plats i startelvan måste fyllas. En spelare som kan tilldelas den platsen har tidigare tagit chansen när han har fått den. Kommer han göra det imorgon igen?

Med både Marcus Nilsson och Markus Holgersson borta från mittbacksstaben inför matchen mot IFK Göteborg (Marcus Nilsson har flyttat till holländska Utrecht medan Markus Holgersson är avstängd), så tyder det mesta på att Joseph Baffo kommer att gå in från start mot IFK Göteborg imorgon (matchstart kl. 16.30). Men det är inget som Baffo vill ta ut i förväg.

– Jag har ingen aning. Men jag är alltid förberedd på att spela, så om jag nu får spela så kommer det nog bli hur kul som helst.

Marcus Nilssons flytt till Utrecht har gjort att Baffos chanser till mer speltid förmodligen har ökat.

Photo By Gedda
Photo By Gedda

Jag hoppas ju givetvis att de (chanserna) blir betydligt större än vad de har varit under denna första halva av säsongen.

Om Baffo får chansen mot IFK Göteborg, så kommer han få möta skytteligavinnaren från säsongen 2009, Tobias Hysén (Tobias delade förstaplatsen med Wanderson do Carmo). Tobias Hysén gjorde under säsong 2009 18 mål och är, inför matchen mot HIF imorgon, sex mål ifrån att tangera den bedriften.

Jag har inte sett honom spela. Jag vet väl inget mer än att han har gjort rätt så många mål i Allsvenskan. Annars är det väl inget mer med det? Det är väl som att möta vilken spelare som helst? Det ska nog gå bra, säger Baffo.

Hysén- grabben gjorde inget mål i matchen i våras mellan “Sundets Pärla” och “Änglarna”. HIF vann borta på Gamla Ullevi tack vare Alexander Gerndts avgörande 2-1 mål i den 90:e minuten.

– Vi mötte ett bra Göteborg. De är bra hemma och de hade ett bra stöd. Men samtidigt visade vi att vi är starka och får med oss tre pinnar därifrån, säger Baffo. 

Baffo tror att HIF:s chanser i returmötet mot IFK Göteborg är goda.

– Vi har ju varit riktigt bra hemma, så jag ser ingen anledning till att varför de inte skulle vara jättestora.

Varför tror du att ni är så bra hemma?

– Det är väl för att vi har ett bra stöd hemma och sen har vi väl respekt från våra motståndare som kommer till Olympia, avslutar Joseph Baffo.

3 kommentarer

  1. Bara vi slipper samma skadeelände som uppe i Göteborg fast å andra sidan om det ger 3 pinnar så får man väl vara beredd på det…

    Förresten bilden på Baffo: är det från Häcken-matchen hemma eller? Tror inte det är Elfsborg…

  2. Bilden är från hemmapremiären mot Elfsborg i våras. Baffo fick hoppa in istället för Gerndt när HIF skulle försvara sin 1-0 ledning. Måste vara Amadou Jawo som Baffo är i närkamp med på bilden. Baffo spelade ingenting mot Häcken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*