Inför IFK Göteborg – med P-O Ljung

Jazzmusiken utanför gör sig påmind och att det är festival i stan har väl knappast undgått någon. Nästintill lika livat var det för en dryg vecka sedan när slaget om skåne skulle avgöras. 16500 åskådare på Olympia innebar lapp på luckan för första gången i år och det bjöds stundtals på riktigt fin fotboll.

Slutresultat 2-2 – vad är dina intryck av matchen, så här lite i efterhand?

– Vi kändes bekväma med matchbilden och jag tycker att det blev ungefär som vi hade trott. Under stora delar av matchen spelar vi riktigt bra, även om vi tappade lite i slutet på första halvlek.

– Vi skapar mycket chanser, men blev stundtals lite passiva och då straffade Malmö oss vid något tillfälle med sitt snabba omställningsspel.

Malmö har ju tidigare fått mycket beröm för sitt kortpassningsspel, men nu såg det under långa stunder ut som om vi mötte IFK Göteborg.

– Jag förstår vad du åsyftar, men jag tycker inte det är så stor skillnad på dem i år, jämfört med ifjol. Tidigare hade de Mehmeti/Larsson på topp och i år är det Rexhepi/Larsson. Men spelstilen med snabba omställningar och långa djupledsbollar på forwards är densamma.

Efter derbyt bar det av till Tel aviv, Israel och match mot Bnei Yehuda i Europaleague.  Det blev förlust med 1-0 – kommentar?

– Första halvlek var inte bra från vår sida, medan det blev något bättre i andra. Vi hade väl ett par målchanser som kunde resulterat, men å andra sidan så brände de ett jätteläge i 84e minuten, så vi är nog rätt nöjda trots allt. Det finns stora chanser att vända hemma på Olympia.

Vilken koll hade ni på motståndet, samt fanns det något som ni borde ha gjort annorlunda?

– Inte någon större dessvärre. För även om vi hade folk på plats i förra omgången, så mötte de då ett lag från Andorra och det var kanske inte den ultimata värdemätaren. 

– Vi blev smått överraskade av värmen och den höga luftfuktigheten som gjorde att det blev oerhört fysiskt krävande. Även om delar av truppen flög ner direkt efter derbyt, så visade det sig ändå inte vara tillräckligt med tid för att acklimatisera sig. Alternativt skulle man kanske nu i efterhand gjort precis tvärtom och flugit ner dagen före match, men sånt är alltid svårt att sia om.

IFK Göteborg härnäst hemma på Olympia.

– Ja, det blir tufft, men samtidigt skall det bli kul då det är en match som av tradition brukar locka mycket publik. Och vi kommer att göra vårt yttersta för att försöka ta samtliga tre poäng.

Vad säger du om deras säsong så här långt.

– Trots en klen tabellplacering så påstår dem själva att de bara har gjort två dåliga matcher i år. Dessutom är de i semifinal i svenska cupen, så jag är benägen att hålla med.

 – De är ett bra lag med många individuellt skickliga spelare på flera positioner. Det gäller för oss att vara vaksamma när de ställer om från försvar till anfall och då speciellt på deras högerkant, för där går det fort.

Spelarförsäljningar, skador och avstängningar gör att det blir en del förändringar i truppen inför morgondagen.

– Ja, Marcus Holgersson är avstängd och Rachid utgår pga skadan han ådrog sig senast. David Svensson tillkommer i truppen.

Johan Eiswohld och Mohamad Ramadan tränade idag på egen hand, medan Lucas Ohlander fortfarande rehabtränar. Däremot är Mattias Lindström tillbaka från sin skada och utifrån vad som kunde urskiljas från dagens träning, går han direkt in i morgondagens startelva.

Så vitt vi förstår formeras laget inför morgondagen enligt nedan:

Hansson

Wahlstedt Baffo Larsson Edman

Lindström May Gashi Andersson

Jönsson Sundin

HD.se skriver att den tidigare Helsingborg och numera Interspelaren Sebastian Carlsén skulle vara aktuell på lån?

– Det är en spännande spelare som det ständigt händer något kring, så det vore väldigt kul om det hade gått att lösa. Vi känner ju till hans egenskaper sedan tidigare , sedan är det självklart intressant att se vilka framsteg han gjort under sin tid i Italien.

Efter dagens träning hade avslutats så tog jag en rundtur på läktaren och fick då, till min stora besvikelse, beskåda ett stort antal förstörda stolar på sektion 37. Ställer mig lätt undrandes till vad man vill uppnå genom att slå sönder en massa stolar, på en sektion man själv ständigt besöker, samt ålägger klubben i ens hjärta med en massa onödiga kostnader. Gör om – gör rätt.

 

 

 

 

1 kommentar

  1. Kommer fortfarande ihåg överraskningen i Supercupen: MFF spelade a´la Göteborg med långa bollar ständigt och bara tacka & ta emot för mer lättläst spelstil finns inte – fast senast i derbyt kom deras mål till på mer konstruktivt spel men å andra sidan ytterst slappt försvarsarbete från HIF:s sida som tillät MFF få agera så!

    Får inte upprepas då “Änglarna” är vassa vid fasta situationer men spelmässigt annars gäller det att stänga passningsvägarna till Hysén så brukar det inte hända så mycket (om man nu inte ger dom yta til det vill det säga) men får hoppas det är Göteborgs backlinje som står för bjudningar i morgon…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*