Jörgen Lennartsson inför Derbyt: “Enjoy the Evening”

210523 Helsingborgs tränare Jörgen Lennartsson under fotbollsmatchen i Superettan mellan GAIS och Helsingborg den 23 maj 2021 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / COP 89 / MI0137

HIF hade inför morgondagens derby mot Landskrona Bois stängd träning för Media. Jörgen Lennartsson kommenterar det valet såhär:

” – Vi kände att vi ville köra lite grejer idag. Gubbarna ska veta att “Det här vet ingen annan”

Alla tränade för fullt förutom de långtidsskadade spelarna Jakob Voelkerling Persson och Victor Göransson.

Om morgondagens derby säger Jörgen Lennartsson följande:

” – Det blir en jävligt rolig match. Vi ser fram emot det här otroligt mycket och det ska bli jättekul.”

“Det är ju inte så att det regnar den typen av karaktärer på matcherna i superettan. Men det här är ju en sådan i allra högsta grad. Det här är ju seriens största sådan. Alla Kategorier. Det älskar vi och spela sådana matcher. Jag älskar när det är matcher som betyder lite mer än bara tre poäng. Derby, lite prestige, rivalitet. Viktigt för fansen, temperatur på arenan, tryck. Då tycker jag att det är mycket roligare att vara tränare.

“Vi har pratat en hel del om det de sista dagarna att det är också då som spelarna ska ta fram de här sista promillena, kräma ur sin agressivitet och workrate. Det känns som att vi är där. 110%.”

Lennartsson uppskattar även Supportrarnas stöd under Lördagens träningspass.

“Vi hade fullt med supportrar här på träningen i Lördags, vilket också är positivt att det eldar på.

Han håller även fram en annan aktör som kan bli viktig imorgon. Domaren.

“Hoppas också att det blir en domare som tillåter lite. Så att det får vara en ordentlig kamp. När det är Stockholmsderby till exempel så brukar domarna tillåta lite mera. Jag hoppas att det blir en sådan domare imorgon.”

Huvudtränaren har också en trupp som har mycket derbyerfarenhet

” – Vi har spelare som har varit med förr, vi har spelare som har spelat den här typen av matcher i olika nivåer. Många har varit stora derbyn mot MFF med fullsatt både här uppe och där nere på Eleda Stadion.”

Vad kommer bli viktigt? 

” – En sak som kommer bli väldigt viktig är att vi har en väldigt hög kvalité på vårt passningsspel. Att vi kan hålla i bollen, inte ger bort den enkelt. Bois är ett lag som är väldigt bollskickliga, de har mycket spelare centralt i plan, de är bra i passningsfasen i spelet. Spelar man mot Bois och låter de ha bollen för mycket får man jobba ganska hårt i försvarsspelet.”

“Det kommer säkert vara olika faser av matchen. De kommer säkert att en hel del boll de också. Det räknar jag med för de är duktiga på det. Men just att vi vårdar bollen när vi har den. Det är punkt 1.”

“Jag tycker att Bois har gjort det väldigt bra i år. Jag har sett dem både live och i tv. De har gjort det bra, de har ett spännade sätt att spela fotboll och spännande formation. All cred till deras säsong so far.”

Vad är det sista du säger till spelarna imorgon?

“- Enjoy the evening”.

Jörgen Lennartsson ville inte säga något om hur morgondagens derbyelva kommer se ut. Han ville inte heller bekräfta att det är 18-åringen Casper Widell som tar avstängde Ravy Tsoukas plats som mittback. Men Assisterande tränare Mattias Lindström mer eller mindre bekräftade att det är just Widell som tar hans plats i den över 20 minuter långa intervju som AOH gjorde i det poddavsnitt som AOH släppte i helgen. Min gissning är att startelvan bör bli oförändrad i övrigt vilket gör att den ser ut som följer:

Anders Lindegaard – Andreas Landgren, Casper Widell, Charlie Weberg, Bödvar Bödvarsson – Wilhelm Loeper, Rasmus Jönsson, Brandur Hendriksson, Benjamin Acquah – Anthony Van Den Hurk, Rasmus Karjalainen.

Vill du höra mer röster från ledarhåll inför morgondagens derby finns det senaste avsnitt av AOH-podden länkad nedan. Ett avsnitt där du kan höra Mattias Lindström i över 20 minuter:

https://shows.acast.com/AOH-Podden/episodes/aoh-podden-15-tramsderby

Stöd oss på Patreon så vi kan fortsätta vår bevakning av världens finaste förening!

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*