Jörgen Lennartsson: “Andreas Granqvist kommer inte att spela”

210227 Helsingborgs tränare Jörgen Lennartsson under fotbollsmatchen i Svenska Cupen mellan Helsingborg och Dalkurd den 27 februari 2021 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0025

AOH:s Anthony Thörn högg tag i Jörgen Lennartsson för en kort pratstund inför morgondagens match mot Halmstad BK. Jörgen Lennartsson är nöjd med läget i truppen. 

” – Vi har kört på ganska bra, vi körde på ganska bra idag, det vill säga lite tuffare än vanligt dagen innan match men det är ju för att det är “Preseason”. Det har sett bra ut, gubbarna är på och är taggade. En Konkurrenssituation börjar växa fram i laget vilket alltid är bra.”

Trots att laget har ställt upp hyfsat snarlikt i nästan alla matcher under försäsongen är dock Jörgen Lennartsson tydlig med att en fastställd premiärelva är lång bort.

“Det kommer hända mycket fram till 13:e april. Spelares prestationer kommer att pendla, formkurvor kommer och går. Vilken formation som kommer passa bäst mot Sundsvall har vi kanske ideér om. Men det påverkar inte hur vi spelar mot Halmstad. Halmstad-matchen ligger i fas med en lite mer långsiktig försäsongsträning.”

” – Vi kommer att göra en hel del byten. Vi kommer att ha några byten som vi har bestämt sedan innan, där spelare kommer få att dela på matchen och att vissa spelare spelar första halvlek och några spelar andra halvlek.”

Brandur Hendriksson är tillbaka i truppen efter sina skadefrånvaro
Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0008

Brandur Hendriksson och Viktor Lundberg är dessutom tillbaka i truppen meddelar Jörgen Lennartsson. Alex Nilsson är dock sjuk och missar matchen i morgon något som även Anders Lindegaard gör.

” – Nils [Arvidsson] och Kalle [Joelsson] kommer att dela på matchen.”

” – Assad [Al-Hamlawi] vet jag inte exakt hur han känner, vi ska prata med honom nu efter träningen, han var ju med på hela träningen idag och var med på stora delar igår.”

Trotjänaren Andreas Granqvist som gjorde 45 minuter i lördags spelar dock inte imorgon som en ren säkerhetsåtgärd.

” – Granen kommer inte att spela, det är mer en säkerhetssåtgärd. Han klev av sista sex minuterna här på träningen idag. Hade vi spelat en seriematch imorgon hade han varit med i den. Så långt fram är han. Men med tanke på att han spelade bara för några dagar sedan i 45 minuter så tycker vi att eftersom det är en träningsmatch och vi har många andra mittbackar som vill vara med och visa upp sig, så kommer han inte att spela.”

Vilken typ av match ser du framför dig imorgon? 

” – Det är en träningsmatch mellan två lag som jobbar väldigt mycket med sina spel. Halmstad har ju ett välorganiserat 4-4-2 med en stor agressivitet och har ju några riktigt erfarna spelare med Joel Allansson, Andreas Johansson och Mikael Boman som är exceptionella ledartyper med en bra spelförståelse.”

“De har högklassiga spelare på flera positioner och väldigt välorganiserade, defensivt starka. Ett bra fotbollslag. Det blir en bra värdemätare. tydligt 4-4-2 lag som vi inte har mött på ett bra tag.”

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*