Jörgen Lennartsson: “Alla matcher är svåra i den här serien”

210519 Helsingborgs tränare Jörgen Lennartsson under fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Norrby den 19 maj 2021 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0056

AOH fick inför morgondagens match mot Akropolis en kort pratstund med Huvudtränare Jörgen Lennartsson och det är en Huvudtränare som är nöjd med förberedelserna.

” – Sju veckor har gått sen vi slog GAIS borta. Summeringen är att vi är väldigt nöjda med de sju veckorna. Vi har haft två veckor med individuell träning och lite återhämting. Sen har vi haft fem veckors träning och de 5 veckorna är vi väldigt nöjda med. Vi har tränat på väldigt bra. I början på den perioden som vi har kallat “preseason 2″ har det varit mer fysik-fokus men vi konstaterade ganska snabbt att spelarna har inte tappat speciellt mycket utan vi låg väldigt bra i fysiken.”

“Sen har vi haft läger i Hässleholm och fick jobba med gruppen, teambuildingsövningar, lagmoral, prata ytterliggare om saker som vi har la grunden till i Båstad i vintras. Det var bra att vi fick en uppföljning på det och fick jobba med det”

Det är ett HIF som jobbat mycket med sitt bolltempo och offensiva spel den senaste tiden ute på Olympiafältet. En bild som bekräftas av Lennartsson.

“Vi har tränat på bra och jobbat mycket med vårt passningsspel. Det är väl den delen vi har tränat mest på. Men också en del andra detaljer i spelet.

“Vi har spelat tre träningsmatcher och tillsammans med GAIS så har vi fyra raka segrar. Så det känns bra för självförtroendet med fyra raka segrar i bagaget när vi går in i en ny “Säsong”

Om motståndet Akropolis säger Jörgen Lennartsson följande:

“Alla matcher är svåra i den här serien och har sin utmaning så att säga. Den här matchen är speciell på så sätt att Akropolis har sparkat sin tränare och fått in en ny tränare och inte spelat någon match sedan den tränaren tog över. Vilket innebär att vi har fått ha en hel del flexibilitet i tankarna på vad som kommer vänta oss. Individerna vet vi ju vilka som finns i laget [Akropolis] och det har vi pratat om och scoutat väl. Men hur de kommer välja och formera sig och spela och så vidare det har vi idéer och tankar om men vi vet inte om det kommer och stämma.”

” – I det stora hela är det vårat spel och vad vi själva gör som kommer vara fälla avgörandet i slutändan ändå” Svarar Jörgen Lennartsson med ett leende”

Wilhelm Loeper är avstängd imorgon. Max Svensson var inte med och tränade ute på Olympiafältet. Den officiella förklaringen från Jörgen Lennartsson var att han körde gym inne på Olympia. .

Andreas Granqvist kommer inte vara med i Truppen till imorgon. Jörgen Lennartsson förklarar att detta är en del i en långsiktig strategi som bestämdes redan innan EM, att Andreas Granqvist inte skulle vara med i första matchen efter EM. Speciellt då Andreas Granqvist inte har spelat en match sedan GAIS borta i Göteborg.

En glädjande nyhet är att Victor Göransson var ute och körde lite lätt med boll ute på Olympiafältet. På AOH:s Fråga om vad status är för Victor blir svaret följande:

” – Det här är för honom en stor framgång. Att ens vara med ute på planen. Statusen är sådan att han kan börja vara med ute på planen och köra lättare bollövningar.”

Vill du prenumerant på AOH och stödja vårt arbete? Klicka här!

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*