Inför HIF-Akropolis IF på Olympia på söndag

210629 Helsingborgs Max Svensson jublar efter 1-0 under fotbollsmatchen i träningsmatchen mellan Helsingborg och Varberg den 29 juni 2021 i Helsingborg. Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN / COP 273 / NO0038

HIF måste vinna mot Akropolis hemma på söndag när man återupptar seriespelet, om man vill vara med i toppen.  Men man får absolut inte underskatta Stockholmslaget som ligger i botten, utan käka taggtråd hela veckan och fokusera till max.

Akropolis är ännu ett av många Stockholmslag som pendlar mellan superettan och div 1. Klubben startades 1968, som en förening med många grekiska invandrare. i fjol tog man för första gången steget upp i superettan, och slutade på en sensationellt stark femteplats. AoH tippar att man hamnar på en 6:e plats i år.

Laget tränas av nytillträdde Giannis Christopoulos, och har värvat flera välmeriterade spelare såsom målvakten John Alvbåge, senast i Lindome och med ett förflutet i IFK Göteborg och Örebro och med 4 A-landskamper i sitt CV, Daniel Larsson, senast proffs på Cypern i Apollon Limassol, och en bakgrund i Häcken och Malmö FF, och som spelat fem landskamper, samt Astrit Ajdarevic, tidigare HIF, Djurgården och Örebro, och som proffs i bla Liverpool, Leicester och AEK Aten. Övriga värvningar är bl a målvakten Sebastian Selin (lån Västerås), försvararna Panajotis Dimitriadis (AIK), Erik Figueroa (senast i HIF i fjol) och Alexander Abrahamsson (Djurgården), mittfältaren Fredrik Hammar (Brentford FC, England) samt anfallarna Kristoffer Grauberg Lepik (lån BP) och Oscar Pettersson (lån, Djurgården).

Erik Figueroa under sin tid i BP
Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / Cop 245

Akropolis gick tungt på försäsongen. Man vann mot BP 2-0, AFC Eskilstuna 2-0 och mot Vasalund 2-1, spelade oavgjort mot Hammarby 3-3, och Östersund 1-1 (svenska cupen), och förlorade mot Djurgården 0-5, Sirius    2-4, Västerås 1-4, Örebro 0-2, och mot Mjällby 1-3 och Landskrona BOIS 0-2 i svenska cupen.

Stockholmslaget som spelar sina hemmamatcher på BP:s hemmaplan Grimsta IP, har gått tungt så här långt i serien. Akropolis ligger i nuläget på fjortonde plats som innebär negativt kval, med tabellraden 2-4-4 och tio poäng, och två matcher fler spelade än HIF. Men som inför varje match måste HIF vara fullt fokuserade, väl pålästa på motståndarna och optimalt laddade, så man inte underskattar några motståndare ö h t, även om detta är en match man måste vinna om man vill vara med i toppenstriden. Di röe har p g a EM-uppehållet inte spelat en seriematch sedan man vann med 1-0 mot GAIS borta den 23 maj.

210420 Helsingborgs Viktor Lundberg jublar efter 2-0 under fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Örgryte den 20 april 2021 i Helsingborg.
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0176

I uppehållets två träningsmatcher vann HIF med 2-0 mot allsvenska Varberg efter mål av Max Svensson och Wilhelm Loeper, och med 2-1 mot det danska div 1-laget Helsingör FC, där bägge anfallarna Anthony van den Hurk och Max Svensson gjorde HIF:s mål. Spelet kändes som ett stort framsteg mot hur det såg ut under stora delar av serieupptakten. Lennartsson satsade på två anfallare som vi har längtat efter, med Max och van den Hurk som spetsspelare i en typ av 4-2-2-2-uppställning, där Viktor Lundberg hittade rätt i positionen som djupledslöpande offensiv mittfältare till vänster, och där hans spelsinne och passningsskicklighet blommade ut. Han vann boll, krigade och slog mängder av suveräna passningar till anfallarna och till kantspelarna. B l a lade han en drömpassning till Wilhelm Loeper vid hans 2-0 mål i Varbergsmatchen. Loeper som tyvärr är avstängd i matchen mot Akropolis efter tre gula kort. Att döma av hur Lennartsson har formerat laget på träningarna i veckan, så ser det ut som om han ersätts av Adam Kaied.

Även om detta är en match som HIF bör och skall vinna, så måste man ha rätt inställning. Varje match är en ny utmaning som kräver maximal laddning, disciplin, och vinnarinstinkt, såväl som hårt jobb med kunnande, kampvilja, målhunger och laganda.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*