Jon Jönsson vill byta position med HIF

Jon Jönsson får, på måndag med sitt Elfsborg, möta ett guldjagande HIF. En position som Jon gärna hade sett varit tvärtom.

Jon har spelat i Malmö FF som HIF just nu tampas mot i den gastkramande guldstriden. Dock är det en guldstrid som han inte bryr sig så mycket om.

Vi är ju inte själva med i kampen om guldet.

Men han vet var han helst skulle vilja se var guldet hamnar.

– Inget ont om HIF, men det skulle vara lite speciellt om MFF skulle vinna, eftersom jag har spelat där länge och har därför fortfarande lite känslor kvar för klubben.

Hans nuvarande klubb har inte levt upp till de förväntningar som många experter hade när de i våras tippade hur Allsvenskan 2010 skulle sluta.

Vi har spelat oavgjort alldeles för många gånger. Vårt bortaspel har inte heller fungerat, vi har bara vunnit två matcher på bortaplan under hela säsongen. På det vinner man inget guld, menar han.

Trots att Elfsborg inte är med i guldstriden så har de fortfarande chans på spel i Europa då laget  för närvarande ligger på en fjärdeplats, bara två poäng efter trean Örebro. Jon ser gärna att man kör om Örebro och tar hem tredjeplatsen i tabellen.

Att komma trea eller fyra spelar stor roll om vi ska kunna komma ut i Europa. Om vi blir fyra så måste vi förlita oss på Helsingborg i svenska cupen och det är inte kul att vara beroende av andra lag och deras resultat. Det känns ju också bättre att komma på en högre placering i tabellen.

Man märker att Jon är sugen på att spela i Europa, något Elfsborg fick göra när de mötte Napoli i kvalet till Europa League.
                                     
Att komma ner till Italien och möta Napoli på deras hemmaarena var helt bissart. Så fanatiska supportar som de har skapar ett bra tryck, så det var coolt. Arenan är stor, men var inte fullsatt, 35 000 var där när vi spelade. Men det var fullsmockat på läktardelen där deras fans står.

Elfsborg förlorade dock mot Napoli och Jons förhoppning om spel i Europa League, försvann.

Men jag fick ju i alla fall spela på Maradonas gamla hemmaplan, avslutar Jon.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*