Jesper Björkman: “Att få så här mycket speltid har varit bra”

Under hösten debuterade han i Allsvenskan när Åge Hareide lät honom ta plats i startelvan i bortamatchen mot Gais, den egna insatsen krönte den då 19 åriga talangen med att göra ett nickmål. Allt om HIF talade med den utlånade mittbacken Jesper Björkman efter Ängelholms vinstmatch i Jönköping under måndagskvällen.

Jesper, först och främst ett stort grattis på födelsedagen.

Tack så mycket!

Du fick fira födelsedagen med en vinst, hur kändes det för egen del?

Om man inte hade vunnit ikväll hade det nog känts för jävligt men nu när vi knep den första vinsten för säsongen kunde födelsedagen knappast blivit bättre.

Foto: Bjarki Tordarson
Foto: Bjarki Tordarsson

Vinsten skedde dock i Ängelholm tröja dit du lånats ut för att få mer speltid, hur mycket har du fått spela hitintills?

Jag har spelat samtliga matcher från start och det har blivit precis som man tänkt sig, nu är förhoppningen att tränaren ger mig fortsatt förtroende.

Att få så här mycket speltid har varit bra och det känns verkligen som att Superettan är en liga man kan utvecklas i.

Över hur lång tid sträcker sig lånet?

Egentligen sträcker det sig över hela säsongen men HIF har möjlighet att återkalla mig under sommaren om de vill.

Hur är det utformat, tränar du något med HIF under låneperioden?

Hitintills har jag bara tränat ett pass med HIF eftersom det varit viktigt att komma in i laget här i Ängelholm. Men det är fortfarande min arbetsgivare och mina ”egentliga” lagkamrater finns ju där så jag försöker komma ner på träningarna då och då och snacka med dem. Det är viktigt att hålla kontakten.

Foto: Bjarki Tordarson
Foto: Bjarki Tordarsson

Sett till resultaten, hur har det gått för Ängelholm i årets upplaga av Superettan?

I den första matchen spelade vi mot Brage och förlorade efter att ha varit för oeffektiva framåt, sen knep vi en poäng mot BoIS i andra omgången efter en bättre insats. I den tredje omgången mötte vi Gais och spelade 1-1 trots en man mer i 60 minuter, sen kom då äntligen årets första tre poängare ikväll när vi slog Jönköping Södra med 4-2.

Det samarbete som finns mellan klubbarna, hur ser du på möjligheterna för er yngre spelare i HIF:s trupp i det?

Det ser bra ut, som det ser ut för min egen del är det väldigt tuff konkurrens på mittbackspositionen och då är det en bra möjlighet att få speltid i Ängelholm. Där är ju spelare som varit här tidigare och sen slagit sig in i HIF:s A-lag, Marcus Holgersson och Pär Hansson till exempel.

Foto: Bjarki Tordarson
Foto: Bjarki Tordarson

Avslutningsvis, hur ser du på framtiden, vill du stanna kvar i Ängelholm och få fortsatt med speltid eller vill du hem till Olympia för att kriga om en startplats?

Som sagt tycker jag att det är jättebra att vara här och få speltid i Superettan, men man får väl se hur det ser ut i sommar med skadeläge och så i HIF. Annars stannar jag gärna här och fortsätter utveckla och kommer tillbaka till Olympia inför säsongen 2014.

bbl_jimmy_fors

1 kommentar

  1. Du är varmt välkommen tillbaka Jesper för att träda i dina föregångares fotspår som Mackan & Joel…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*