Det är den unge målvakten Anton Olsson, född -97, som får förtroendet att vakta målet för Sveriges P16 landslag i deras match mot Estland idag. Därmed gör han sin landslagsdebut i ungdomssammanhang.

Foto: Privat
Foto: Privat

Ingen blir längre förvånad när de hör om att det fostras bra målvakter i Helsingborgs IF, det har mer blivit en förväntan än en förhoppning. Bakom Pär Hansson i A-laget finns som bekant flera aspiranter att ta över den dagen kaptenen lämnar för större uppgifter. Den senaste att ställa sig i ledet bakom Hansson är Anton Olsson, hemmahörandes i klubbens U17 lag.

Det är i fyrnations-turneringen för P16 som Anton får förtroendet att vakta målet i matchen mot Estland. Sverige inledde turneringen igår, på valborgsmässoafton, med en 3-2 seger mot grannlandet Finland. Med tanke på det täta matchandet i turneringen roterar förbundskapten Magnus Wikman så gott det går bland spelarna. Nu gäller det bara för Antons del att ta tillvara på den chans han fått och förvalta den väl.

Foto: Bjarki Tordarsson
Foto: Bjarki Tordarsson

Från Helsingborgs IF finner vi även mittfältaren Yonathan Getachew, till vardags i Akademi laget, likt Anton spelar även Yonathan från start idag. Vi på Allt om HIF önskar förstås de båda spelarna lycka till idag och ser framemot att följa deras framfart både i Helsingborgs- och landslagströjan.
Matchen spelas i Riga – Avspark 10:00 svensk tid.

bbl_jimmy_fors

Föregående inlägg Jesper Björkman: ”Att få så här mycket speltid har varit bra”
Nästa inlägg HIF Akademi tog sin första tre poängare

Kommentera

%d bloggare gillar detta: